Shell start samenwerking met Paypal voor mobiel betalen

Op diverse Duitse Shell-stations kunnen klanten sinds vorige week brandstof betalen aan de pomp met hun smartphone. Het gaat om bemande vestigingen in de regio’s Hamburg en Berlijn. Het energieconcern werkt hiervoor samen met betaaldienst Paypal. Mogelijk al in het vierde kwartaal van dit jaar wordt deze betaalmethode uitgerold naar de andere delen van het land.

Als de automobilist op het betreffende station arriveert, moet hij de Paypal-app opstarten op zijn smartphone en de optie Smartpay openen. De app kan middels het GPS-systeem zelf bepalen op welke Shell-locatie de klant is. Deze moet vervolgens het pompnummer en het maximale bedrag ingeven waarvoor hij wil tanken. Herkenning geschiedt middels een pincode of vingerafdruk.

Tankshop

Na afloop van de transactie krijgt de klant een tankbon in de app of in zijn mailbox. Dat schrijft het Duitse vakblad Sprit+. Met de nieuwe betaalvorm wil Shell de autorijder tegemoet komen die haast heeft en niet de tankshop in wil lopen om af te rekenen. Dat Shell daardoor mogelijk shop-aankopen misloopt, neemt het bedrijf voor lief.

In Nederland hebben diverse tankstationbedrijven betalen aan de pomp ook mogelijk gemaakt. Door een samenwerking met betaaldienst MyOrder kunnen klanten sinds enige tijd bij tankstations van AVIA, Tango en Tamoil afrekenen zonder de eventueel aanwezige tankshop in te hoeven. Tevens kunnen klanten bij onder andere Vissers Olie en Haan op enkele locaties afrekenen aan de pomp.

Lees ook: Shell-klanten kunnen brandstof betalen vanuit de auto

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell start samenwerking met Paypal voor mobiel betalen | TankPro.nl

Shell start samenwerking met Paypal voor mobiel betalen

Op diverse Duitse Shell-stations kunnen klanten sinds vorige week brandstof betalen aan de pomp met hun smartphone. Het gaat om bemande vestigingen in de regio’s Hamburg en Berlijn. Het energieconcern werkt hiervoor samen met betaaldienst Paypal. Mogelijk al in het vierde kwartaal van dit jaar wordt deze betaalmethode uitgerold naar de andere delen van het land.

Als de automobilist op het betreffende station arriveert, moet hij de Paypal-app opstarten op zijn smartphone en de optie Smartpay openen. De app kan middels het GPS-systeem zelf bepalen op welke Shell-locatie de klant is. Deze moet vervolgens het pompnummer en het maximale bedrag ingeven waarvoor hij wil tanken. Herkenning geschiedt middels een pincode of vingerafdruk.

Tankshop

Na afloop van de transactie krijgt de klant een tankbon in de app of in zijn mailbox. Dat schrijft het Duitse vakblad Sprit+. Met de nieuwe betaalvorm wil Shell de autorijder tegemoet komen die haast heeft en niet de tankshop in wil lopen om af te rekenen. Dat Shell daardoor mogelijk shop-aankopen misloopt, neemt het bedrijf voor lief.

In Nederland hebben diverse tankstationbedrijven betalen aan de pomp ook mogelijk gemaakt. Door een samenwerking met betaaldienst MyOrder kunnen klanten sinds enige tijd bij tankstations van AVIA, Tango en Tamoil afrekenen zonder de eventueel aanwezige tankshop in te hoeven. Tevens kunnen klanten bij onder andere Vissers Olie en Haan op enkele locaties afrekenen aan de pomp.

Lees ook: Shell-klanten kunnen brandstof betalen vanuit de auto

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.