tankstation, pompen, benzine, diesel, tanken

Nederlands bedrijf Lexo Energy stapt in Keniaanse tankstationmarkt

Het Amsterdamse bedrijf Lexo Energy heeft zich onlangs gevestigd in de Keniaanse tankstationsector. Vóór het einde van dit jaar wil Lexo tussen de 15 en 25 stations hebben geopend in het Afrikaanse land. Inmiddels zijn al twee locaties van start gegaan, in twee steden in het westen van Kenia. Daar moeten vestigingen in hoofdstad Nairobi en andere voorname plekken aan worden toegevoegd de komende tijd. Het bedrijf is niet actief in de Nederlandse petrolmarkt.

Kenia is niet het eerste Afrikaanse land waar Lexo Energy aanwezig is. Het bedrijf heeft al stations op het eiland Mauritius en voegt daar nu een tweede thuismarkt aan toe, schrijft Business Daily. Hoeveel geld het bedrijf wil investeren om het netwerk van 25 stations te realiseren, is niet bekendgemaakt.

Investeringsmaatschappij

Lexo is gevestigd aan de Singel in Amsterdam en is mede opgericht door Robert Erich. Hij is tevens partner bij de op hetzelfde adres gevestigde investeringsmaatschappij Prime Value Catalyst. Dit bedrijf wil investeren in diverse sectoren, waarbij de voorkeur uitgaat naar opkomende markten, met name in Afrika. Het is gespecialiseerd in de olie- en gassector.

Opvallend is dat een ander Nederlands bedrijf juist stappen heeft gezet om de Keniaanse tankstationmarkt te verlaten. Shell heeft namelijk zijn belang in Vivo Energy verkocht. De nieuwe eigenaar van dit belang is het eveneens Nederlandse handelsbedrijf Vitol.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.