Boze pomphouders Haarlemmermeer moeten nieuw tankstation accepteren

Zittende tankstationhouders in Haarlemmermeer krijgen nul op het rekest van de gemeente. De ondernemers zijn tegen de komst van een concurrerend station, maar het lokale bestuur wil de nieuwe vestiging niet tegenhouden. Dat de ondernemers hierover met de gemeente afspraken hebben gemaakt in het verleden, doet niet ter zake. De regels zijn tussentijds gewijzigd en de tankstationbedrijven hadden dit moeten weten, aldus het college van B en W.

Het gaat om een nieuw tankstation vlakbij de A4. Aanvankelijk wilde de toekomstige uitbater uitsluitend alternatieve brandstoffen aanbieden. Dat plan stuitte niet op weerstand van de zittende tankstation-ondernemers. De exploitant wil nu ook traditionele brandstoffen verkopen, omdat met duurzame alternatieven nog niet genoeg geld kan worden verdiend.

Dat zorgt echter voor meer concurrentie voor de al bestaande tankstations, die daarom in het verweer zijn gekomen. Vorige maand lieten ze hun ongenoegen blijken tijdens een raadsvergadering. Daarbij wezen ze op afspraken met het lokale bestuur, waarin staat dat er geen andere tankstations zouden worden toegelaten binnen de gemeentegrenzen. Deze afspraken lopen tot 2018.

Afspraken

Het college van B en W zegt dat in het verleden het beleid voor commerciële voorzieningen is aangepast, schrijft de IJmuider Courant. Deze veranderingen staan de komst van een nieuw tankstation toe. Deze wijziging is ter reactie meegedeeld aan het Haarlemmermeers Ondernemers Platform.

Daar legt de gemeente de voor ondernemers belangrijke wijzigingen altijd aan voor. De tankstationhouders zouden daarom op de hoogte moeten zijn geweest van deze veranderingen en hadden voorafgaand aan de besluitvorming hun visie hierop kunnen geven.

Daarnaast is de toestemming voor de nieuwe uitbater een zaak van het bedrijf GEM A4 zone west. Deze mag afspraken maken met een nieuwe exploitant en daar staat de gemeente buiten. Dat de lokale overheid mede-aandeelhouder is van GEM A4 zone west maakt geen verschil, vindt de gemeente zelf.

Lees ook: Ondernemers in verweer tegen gemeente Haarlemmermeer

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Boze pomphouders Haarlemmermeer moeten nieuw tankstation accepteren | TankPro.nl

Boze pomphouders Haarlemmermeer moeten nieuw tankstation accepteren

Zittende tankstationhouders in Haarlemmermeer krijgen nul op het rekest van de gemeente. De ondernemers zijn tegen de komst van een concurrerend station, maar het lokale bestuur wil de nieuwe vestiging niet tegenhouden. Dat de ondernemers hierover met de gemeente afspraken hebben gemaakt in het verleden, doet niet ter zake. De regels zijn tussentijds gewijzigd en de tankstationbedrijven hadden dit moeten weten, aldus het college van B en W.

Het gaat om een nieuw tankstation vlakbij de A4. Aanvankelijk wilde de toekomstige uitbater uitsluitend alternatieve brandstoffen aanbieden. Dat plan stuitte niet op weerstand van de zittende tankstation-ondernemers. De exploitant wil nu ook traditionele brandstoffen verkopen, omdat met duurzame alternatieven nog niet genoeg geld kan worden verdiend.

Dat zorgt echter voor meer concurrentie voor de al bestaande tankstations, die daarom in het verweer zijn gekomen. Vorige maand lieten ze hun ongenoegen blijken tijdens een raadsvergadering. Daarbij wezen ze op afspraken met het lokale bestuur, waarin staat dat er geen andere tankstations zouden worden toegelaten binnen de gemeentegrenzen. Deze afspraken lopen tot 2018.

Afspraken

Het college van B en W zegt dat in het verleden het beleid voor commerciële voorzieningen is aangepast, schrijft de IJmuider Courant. Deze veranderingen staan de komst van een nieuw tankstation toe. Deze wijziging is ter reactie meegedeeld aan het Haarlemmermeers Ondernemers Platform.

Daar legt de gemeente de voor ondernemers belangrijke wijzigingen altijd aan voor. De tankstationhouders zouden daarom op de hoogte moeten zijn geweest van deze veranderingen en hadden voorafgaand aan de besluitvorming hun visie hierop kunnen geven.

Daarnaast is de toestemming voor de nieuwe uitbater een zaak van het bedrijf GEM A4 zone west. Deze mag afspraken maken met een nieuwe exploitant en daar staat de gemeente buiten. Dat de lokale overheid mede-aandeelhouder is van GEM A4 zone west maakt geen verschil, vindt de gemeente zelf.

Lees ook: Ondernemers in verweer tegen gemeente Haarlemmermeer

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.