Twee merken op één luifel bij nieuw tankstation in Sevenum

Een nieuwe onbemande locatie in Sevenum heeft twee merken op de luifel: Truck Easy en TinQ. Het station is in handen van het bedrijf achter de Truck Easy-formule, namelijk DCB Energy. De onderneming uit Spijkenisse verhuurt het personenautogedeelte aan TInQ. Mogelijk gaat het bedrijf in de toekomst vaker dergelijke samenwerkingen aan.

Hoewel DCB Energy een eigen onbemand personenautomerk heeft, namelijk Tank Easy, werd toch besloten deze niet toe te passen in Sevenum. “We zijn met dit merk vooral actief in het westen en zuidwesten van het land. Daarom vonden we het beter om hier met een andere formule te werken”, aldus sales manager Hans de Hek van DCB Energy.

Waterstof

Het nieuwe station ligt aan de Erik de Rodeweg op bedrijventerrein Trade Poort Noord in de Limburgse plaats Sevenum, vlakbij Venlo. Het gaat maandag 17 juli officieel open. Momenteel zijn benzine, diesel en adblue verkrijgbaar, maar vanaf december moeten daar onder mee vloeibaar aardgas (lng) en gecomprimeerd aardgas (cng) aan worden toegevoegd. Ook wordt in de toekomst waterstof aangeboden. De voorbereidingen hiervoor zijn al getroffen.

Het bedrijf beschikt over de formules Truck Easy, Tank Easy, DCB Tank en Wash Easy en wil de mobiliteit- en transportsector duurzamer maken. Het steunt diverse initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit. “Ook het nieuwe tankstation is vanuit een duurzame gedachte ontwikkeld en heeft een vernieuwend en onderscheidend ontwerp gekregen.”

Venlo

Het tankstation in Venlo is de nieuwste aanwinst binnen het inmiddels meer dan 250 tanklocaties tellende netwerk van DCB Energy, verspreid over de Benelux en Duitsland. “Het gebied rondom Venlo heeft zich ontwikkeld als een internationale hub, met een hoge concentratie van internationale handelsbedrijven groente- en fruitsector (Fresh Park)”, geeft het bedrijf als toelichting.

Het voegt daaraan toe: “Ook zijn er sterke logistieke bedrijven aanwezig uit de sectoren fashion, e-commerce, electronica, medische technologische producten en diensten en ICT.” Dat was een belangrijke reden voor het tankstationbedrijf om hier aanwezig te zijn. De al aanwezige locatie aan de Groot Egtenrayseweg in Venlo wordt zondag 16 juli gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.