Nederlands Alkion koopt acht opslagterminals in West-Europa

Het Nederlandse bedrijf Alkion heeft acht opslagterminals in Frankrijk, Spanje en Portugal gekocht. Het bedrijf uit Amsterdam heeft de onderdelen overgenomen van het Belgische bedrijf LBC. Daardoor komt het totale aantal terminals van Alkion op tien, inclusief hun opslagfaciliteit in Amsterdam. Topman Rutger van Thiel geeft aan te blijven zoeken naar overnamemogelijkheden. Hoeveel geld met de inmiddels afgeronde transactie is gemoeid, hebben beide partijen niet bekendgemaakt.

Alkion is een zeer jong bedrijf dat zich richt op de Europese tankopslagmarkt. Het is vorig jaar opgericht door het Franse InfraVia Capital Partners en door Coloured Finches, dat in Amsterdam is gevestigd. Eerstgenoemde investeert in infrastructuur, terwijl de tweede zich richt op de downstream-oliemarkt. Vorig jaar kocht Alkion al de terminal in Amsterdam van Finco Fuel.

Verdere groei

De overgenomen terminals liggen in de Franse plaatsen Bayonne, Le Havre (2), Marseille en Nantes, in de Spaanse plaatsen Cartagena en Santander en in het Portugese Lissabon. De totale opslagcapaciteit is door de overname meer dan 1 miljoen kubieke meter. Het bedrijf heeft plannen voor verdere groei, waarbij het zich blijft richten op de tankopslagmarkt.

De verkopende partij is het Belgische LBC Tank Terminals, dat zich net als Alkion richt op de opslag van olieproducten. Het heeft de hoofdvestiging in Mechelen en beschikt over opslagterminals in onder meer Rotterdam, Antwerpen en de Verenigde Staten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlands Alkion koopt acht opslagterminals in West-Europa | TankPro.nl

Nederlands Alkion koopt acht opslagterminals in West-Europa

Het Nederlandse bedrijf Alkion heeft acht opslagterminals in Frankrijk, Spanje en Portugal gekocht. Het bedrijf uit Amsterdam heeft de onderdelen overgenomen van het Belgische bedrijf LBC. Daardoor komt het totale aantal terminals van Alkion op tien, inclusief hun opslagfaciliteit in Amsterdam. Topman Rutger van Thiel geeft aan te blijven zoeken naar overnamemogelijkheden. Hoeveel geld met de inmiddels afgeronde transactie is gemoeid, hebben beide partijen niet bekendgemaakt.

Alkion is een zeer jong bedrijf dat zich richt op de Europese tankopslagmarkt. Het is vorig jaar opgericht door het Franse InfraVia Capital Partners en door Coloured Finches, dat in Amsterdam is gevestigd. Eerstgenoemde investeert in infrastructuur, terwijl de tweede zich richt op de downstream-oliemarkt. Vorig jaar kocht Alkion al de terminal in Amsterdam van Finco Fuel.

Verdere groei

De overgenomen terminals liggen in de Franse plaatsen Bayonne, Le Havre (2), Marseille en Nantes, in de Spaanse plaatsen Cartagena en Santander en in het Portugese Lissabon. De totale opslagcapaciteit is door de overname meer dan 1 miljoen kubieke meter. Het bedrijf heeft plannen voor verdere groei, waarbij het zich blijft richten op de tankopslagmarkt.

De verkopende partij is het Belgische LBC Tank Terminals, dat zich net als Alkion richt op de opslag van olieproducten. Het heeft de hoofdvestiging in Mechelen en beschikt over opslagterminals in onder meer Rotterdam, Antwerpen en de Verenigde Staten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.