politie, arrestant

Tokheim waarschuwt tankstations voor oplichting

politie, arrestant

Leverancier van dispensers en betaalsystemen Tokheim waarschuwt tankstationbedrijven voor oplichting. Het bedrijf krijgt de laatste dagen meldingen binnen van stations die worden gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van Tokheim. Echter, naar alle waarschijnlijkheid is sprake van oplichting.

Tokheim doet melding van deze vermoedelijk frauduleuze praktijken middels een bericht aan relaties. Ze wijzen op het feit dat diverse tankstations de afgelopen tijd zijn gebeld door vermoedelijke oplichters. Ze vragen naar Paysafe-kaarten of naar bedrijfsgegevens. “Deze gegevens worden waarschijnlijk gebruikt voor fraude”, meldt het bedrijf uit Dordrecht.

Geen vertrouwelijke informatie

Tokheim adviseert uitbaters om niet op deze verzoeken in te gaan en geen vertrouwelijke informatie te verstrekken. De pompenleverancier benadrukt dat het nooit dergelijke informatie bij tankstations zou opvragen. “We verzoeken bedrijven dan ook vriendelijk om ons op de hoogte te brengen als ze met dergelijke telefoongesprekken te maken hebben gehad. Ze kunnen het beste de naam en het telefoonnummer noteren, waar de frauderende persoon gebruik van maakt.”

Bij twijfel mogen bedrijven contact opnemen met de helpdesk via: 088-1471590.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.