Varo blijft zoeken naar groei na overname DOC

Varo Energy wil blijven zoeken naar groeimogelijkheden de komende tijd. Recentelijk werd bekend dat het bedrijf alle tankstations van DOC overneemt, waarvoor inmiddels toestemming is gekregen van mededingingsautoriteit ACM. Verdere aankopen worden niet uitgesloten door het bedrijf achter onder meer de Argos-tankstations.

Eerder deze maand werd bekend dat Varo Energy voor de derde keer in korte tijd een forse groeistap maakt. Na eerder te fuseren met Argos en ook Brand Oil over te nemen, kwam daar de recente aankoop van United Fuel Group bij. Dit bedrijf is gevestigd in Lichtenvoorde en exploiteert 22 tankstations onder de merken DOC, Elan en Esso.

Balans

De reden voor de overname is de wens om sterker aanwezig te zijn in de Nederlandse tankstationsector. “Tevens zorgt de acquisitie ervoor dat er een betere balans is tussen onze twee andere segmenten: raffinage, opslag. Dit is zeer van belang, omdat we een geïntegreerd brandstofbedrijf zijn.”

Door de recente aankoop krijgt Varo een netwerk van zo’n 140 locaties, onder zes verschillende merken: Amigo, Argos, Brand Oil, DOC, Elan en Esso. Een woordvoerder van het bedrijf meldt dat deze merken voorlopig gewoon op de luifel blijven staan. “Mogelijk dat we in de toekomst de merken gaan heroverwegen.”

Personele gevolgen

De overname wordt waarschijnlijk binnen enkele weken afgerond en heeft volgens de zegsvrouw geen gevolgen voor het personeel. De huidige eigenaren van United Fuel Group blijven voorlopig betrokken bij het bedrijf om hun kennis en kunde te delen met de nieuwe eigenaren. In de deal zijn ook de smeermiddelen en handelsactiviteiten van UFG betrokken.

Bron foto: DOC

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.