Biedboeken beschikbaar voor veiling van 14 snelwegstations

De huurrechten voor veertien snelwegstations worden dit jaar op 13 september geveild. Voor het eerst komen er dit jaar diverse stations voor de tweede keer onder de hamer. De biedboeken voor de locaties zijn inmiddels beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen uiterlijk 14 juli een toelatingsformulier indienen voor de veiling.

Het Rijksvastgoedbedrijf veilt sinds 2002 de huurrechten voor alle tankstations lang de Nederlandse snelwegen. Dat zijn er in totaal zo’n 250. Deze rechten duren vijftien jaar. Omdat in 2002 is begonnen met de eerste locaties, worden dit jaar voor het eerst concessies voor de tweede keer geveild. Het gaat om:

 • Shell Mandelan aan de A32 bij Leeuwarden
 • Esso Nijpoort aan de A27 bij De Bilt
 • Esso Langveld aan de A76 bij Heerlen
 • Gulf De Beerze aan de A67 bij Bladel
 • Gulf ’T Goor aan de A67 bij Bladel
 • TinQ Bloksloot aan de A7 in de gemeente De Fryske Marren
 • OK De Mussels aan de A28 in de gemeente Midden-Drenthe
 • OK Stienkamp aan de N31 in de gemeente De Fryske Marren

In het verleden zorgden veilingrondes voor weinig veranderingen. Een belangrijke oorzaak hiervan was de topdeelregeling, die huidige concessiehouders voordeel geeft ten opzichte van andere geïnteresseerde partijen. Dit voordeel valt weg voor de acht bovengenoemde tankstations. Daardoor is de verwachting dat er meer tankstations van exploitant wisselen dan in voorgaande jaren.

Eerste veilingronde

Daarnaast komen er zes tankstations voor de eerste keer onder de hamer. Daar geldt de topdeelregeling nog wel. Het betreft onderstaande tankstations:

 • BP De Gagel aan de A50 in de gemeente Landerd
 • Shell-station aan de A27 bij Werkendam
 • Shell Dekkersland aan de A28 bij Staphorst
 • Shell Hoge Kwel aan de A7 in de gemeente Hollands Kroon
 • Texaco Han Stijkel aan de A6 in de gemeente Noordoostpolder
 • Total Sassenheim aan de A44 in de gemeente Teylingen

Aanvankelijk zouden de huurrechten van in totaal zestien tankstations worden geveild. Door wegwerkzaamheden zijn twee locaties uit de veiling gehaald. Het gaat om Esso-station Hooglanderveen aan de A28 bij Amersfoort en de Tango aan de A9 bij Amstelveen. Eerstgenoemde zou voor de eerste keer worden geveild, de andere voor de tweede keer.

Bron foto: Rijksvastgoedbedrijf

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Biedboeken beschikbaar voor veiling van 14 snelwegstations | TankPro.nl

Biedboeken beschikbaar voor veiling van 14 snelwegstations

De huurrechten voor veertien snelwegstations worden dit jaar op 13 september geveild. Voor het eerst komen er dit jaar diverse stations voor de tweede keer onder de hamer. De biedboeken voor de locaties zijn inmiddels beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen uiterlijk 14 juli een toelatingsformulier indienen voor de veiling.

Het Rijksvastgoedbedrijf veilt sinds 2002 de huurrechten voor alle tankstations lang de Nederlandse snelwegen. Dat zijn er in totaal zo’n 250. Deze rechten duren vijftien jaar. Omdat in 2002 is begonnen met de eerste locaties, worden dit jaar voor het eerst concessies voor de tweede keer geveild. Het gaat om:

 • Shell Mandelan aan de A32 bij Leeuwarden
 • Esso Nijpoort aan de A27 bij De Bilt
 • Esso Langveld aan de A76 bij Heerlen
 • Gulf De Beerze aan de A67 bij Bladel
 • Gulf ’T Goor aan de A67 bij Bladel
 • TinQ Bloksloot aan de A7 in de gemeente De Fryske Marren
 • OK De Mussels aan de A28 in de gemeente Midden-Drenthe
 • OK Stienkamp aan de N31 in de gemeente De Fryske Marren

In het verleden zorgden veilingrondes voor weinig veranderingen. Een belangrijke oorzaak hiervan was de topdeelregeling, die huidige concessiehouders voordeel geeft ten opzichte van andere geïnteresseerde partijen. Dit voordeel valt weg voor de acht bovengenoemde tankstations. Daardoor is de verwachting dat er meer tankstations van exploitant wisselen dan in voorgaande jaren.

Eerste veilingronde

Daarnaast komen er zes tankstations voor de eerste keer onder de hamer. Daar geldt de topdeelregeling nog wel. Het betreft onderstaande tankstations:

 • BP De Gagel aan de A50 in de gemeente Landerd
 • Shell-station aan de A27 bij Werkendam
 • Shell Dekkersland aan de A28 bij Staphorst
 • Shell Hoge Kwel aan de A7 in de gemeente Hollands Kroon
 • Texaco Han Stijkel aan de A6 in de gemeente Noordoostpolder
 • Total Sassenheim aan de A44 in de gemeente Teylingen

Aanvankelijk zouden de huurrechten van in totaal zestien tankstations worden geveild. Door wegwerkzaamheden zijn twee locaties uit de veiling gehaald. Het gaat om Esso-station Hooglanderveen aan de A28 bij Amersfoort en de Tango aan de A9 bij Amstelveen. Eerstgenoemde zou voor de eerste keer worden geveild, de andere voor de tweede keer.

Bron foto: Rijksvastgoedbedrijf

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.