Total-klanten bezorgen pakketjes in ruil voor brandstof

Klanten van Total België vervoeren sinds kort pakketjes in ruil voor gratis brandstof. Het gaat om producten van webshops die van het ene Total-station naar het andere worden gebracht. Als vergoeding kunnen de automobilisten sparen voor gratis brandstof. De Franse oliemaatschappij is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Belgische start-up Hytchers. Uitbreiding naar Nederland wordt niet uitgesloten.

De dienst werkt als volgt. Geïnteresseerden kunnen een app downloaden waarop ze kunnen aangeven welk traject ze gaan rijden, bijvoorbeeld van thuis naar hun werk. De app zoekt vervolgens een pakketje dat op die dag dezelfde route moet volgen om bij de koper te komen. Zo worden autorijder en pakketje ‘gematcht’.

Vervolgens pikt de automobilist het pakketje op bij het eerste Total-station om het vervolgens af te leveren bij een ander Total-station. Daar kan de klant die het pakketje heeft gekocht, zijn bestelling ophalen. Op deze manier wil Hytchers het vervoer verduurzamen. Er hoeven immers geen extra ritten te worden gereden, want ook zonder een pakketje zou de autorijder dit traject hebben afgelegd. De automobilist wordt dus in feite de pakketbezorger van webshops (bekijk de video onderaan dit artikel voor meer uitleg).

Duurzaamheid

Antoine Dessart is mede-oprichter van Hytchers en meldt tegen het Belgische vakblad Gondola dat de dienst zich richt op webwinkels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. “Dat kunnen bijvoorbeeld verkopers zijn van bio- en fair-trade producten, maar ook handelaren die hun klanten een duurzaam leveringsalternatief willen bieden.”

Dessert benadrukt dat de autorijder de pakketjes niet hoeft te bezorgen bij de eindgebruiker en ook niet of nauwelijks hoeft om te rijden. Hytchers garandeert namelijk een maximale omrijtijd van acht minuten. De verzender van het pakketje betaalt wél voor de dienst. Momenteel is sprake van een pilot, waarbij 55 Belgische Total-locaties zijn betrokken.

De app is sinds kort beschikbaar in de App Store en komt aan het einde van deze zomer in de Google Play Store. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de nieuwe bezorgdienst.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total-klanten bezorgen pakketjes in ruil voor brandstof | TankPro.nl

Total-klanten bezorgen pakketjes in ruil voor brandstof

Klanten van Total België vervoeren sinds kort pakketjes in ruil voor gratis brandstof. Het gaat om producten van webshops die van het ene Total-station naar het andere worden gebracht. Als vergoeding kunnen de automobilisten sparen voor gratis brandstof. De Franse oliemaatschappij is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Belgische start-up Hytchers. Uitbreiding naar Nederland wordt niet uitgesloten.

De dienst werkt als volgt. Geïnteresseerden kunnen een app downloaden waarop ze kunnen aangeven welk traject ze gaan rijden, bijvoorbeeld van thuis naar hun werk. De app zoekt vervolgens een pakketje dat op die dag dezelfde route moet volgen om bij de koper te komen. Zo worden autorijder en pakketje ‘gematcht’.

Vervolgens pikt de automobilist het pakketje op bij het eerste Total-station om het vervolgens af te leveren bij een ander Total-station. Daar kan de klant die het pakketje heeft gekocht, zijn bestelling ophalen. Op deze manier wil Hytchers het vervoer verduurzamen. Er hoeven immers geen extra ritten te worden gereden, want ook zonder een pakketje zou de autorijder dit traject hebben afgelegd. De automobilist wordt dus in feite de pakketbezorger van webshops (bekijk de video onderaan dit artikel voor meer uitleg).

Duurzaamheid

Antoine Dessart is mede-oprichter van Hytchers en meldt tegen het Belgische vakblad Gondola dat de dienst zich richt op webwinkels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. “Dat kunnen bijvoorbeeld verkopers zijn van bio- en fair-trade producten, maar ook handelaren die hun klanten een duurzaam leveringsalternatief willen bieden.”

Dessert benadrukt dat de autorijder de pakketjes niet hoeft te bezorgen bij de eindgebruiker en ook niet of nauwelijks hoeft om te rijden. Hytchers garandeert namelijk een maximale omrijtijd van acht minuten. De verzender van het pakketje betaalt wél voor de dienst. Momenteel is sprake van een pilot, waarbij 55 Belgische Total-locaties zijn betrokken.

De app is sinds kort beschikbaar in de App Store en komt aan het einde van deze zomer in de Google Play Store. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de nieuwe bezorgdienst.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.