Nieuwe stations voor Total, Berkman, TinQ en Fastned

Twee Shell-tankstations in Zeewolde sluiten binnenkort de deuren. Beide vestigingen in de Flevolandse plaats worden omgekleurd naar Total. Ook Berkman en TinQ hebben recentelijk nieuwe locaties toegevoegd aan hun netwerk, terwijl uitbater van snellaadstations Fastned vorige week een stadsvestiging in Haarlem opende.

De twee Shell-locaties liggen tegenover elkaar aan de Gooiseweg in Zeewolde. Exploitant Jedi was aan het einde van zijn contract met Shell en besloot om met beide stations een overstap te maken naar Total. De vestigingen zijn dinsdag voor het laatst open. Dan volgt de ombouw naar het Franse merk.

Berkman

Tankstationbedrijf Berkman heeft in Nijverdal een nieuwe locatie geopend. Het betreft een onbemande vestiging aan de Wierdensestraat in de Overijsselse plaats. Het station ligt naast autobedrijf Konijnenbelt en werkt met een Laagste Prijs Garantie. De uitbater zegt op elk moment de voordeligste brandstofprijzen van Nijverdal te hanteren.

TinQ

Ook TinQ heeft een nieuwe locatie erbij. In de Friese plaats Damwoude is een Gulf-station omgekleurd naar het onbemande merk. Voormalige uitbaters Bert en Yvonne Dijkstra besloten vorige maand om te stoppen met de exploitatie van de locatie aan de Haadwei. Ze voelden zich daartoe genoodzaakt, door de aanleg van een doorgaande weg elders in de plaats. TankPro berichtte hier eerder al over, maar destijds was nog niet helemaal duidelijk of het station onbemand verder zou gaan.

Fastned

Bouwer van laadstations Fastned heeft een nieuwe locatie geopend aan het onderliggende wegennet. Het Amsterdamse bedrijf is vooral bekend van zijn snelwegstations, maar wil ook in steden laadpunten voor elektrische auto’s aanleggen. Zo opende het vorig jaar al een laadplek in Den Haag. Daar kwam vorige week een locatie in Haarlem bij.

Het station ligt aan de Fustweg op bedrijventerrein Waarderpolder. Inclusief de nieuwe vestiging heeft Fastned op dit moment een netwerk van 63 stations, waarvan er zestig aan de snelweg liggen. Met de pas geopende stadslocatie wil het bedrijf onder meer inspringen op het groeiende aantal elektrische taxi’s. De komende tijd moeten nog meer e-stations worden geopend in diverse Nederlandse steden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.