Argos-moederbedrijf koopt Duitse tankstationketen onder curatele

Varo Energy heeft in Duitsland acht tankstations gekocht van de Schneider Group. Laatstgenoemde is gevestigd in de plaats Meissen, in het voormalige Oost-Duitsland en staat al enkele weken onder curatele. Met de overname door het Argos-moederbedrijf kunnen de stations toch blijven bestaan. De overname moet afgerond zijn per 1 juni 2017.

Varo Energy heeft de ambitie om zijn retailactiviteiten uit te breiden naar de landen waar het actief is. Zo werd vorig jaar bekend dat het van oorsprong Zwitserse bedrijf Brand Oil gaat overnemen. Met de recente overname van de Schneider-locaties moet deze strategie verder vorm krijgen. Naast de acht bemande tankstations beschikt Schneider over 26.000 tankpasklanten. De pas wordt op 145 locaties geaccepteerd.

Raffinaderij

De overname moet zorgen voor ‘samenwerkingsvoordelen’ door een combinatie met het terminalnetwerk in Noord-Duitsland en met de Bayernoil-raffinaderij, waarin Varo een belang heeft van 45 procent. “Daarnaast draagt het bij aan een verbetering van de levering van hoogwaardige en concurrerende producten binnen Noordwest-Europa” aldus Roger Brown, CEO van Varo.

Om een soepele overgang mogelijk te maken, is een nieuwe juridische entiteit gecreëerd, namelijk Varo Schneider. Alle 104 werknemers van Schneider gaan naar de nieuwe onderneming. Het afronden van de deal tussen beide partijen is afhankelijk van de goedkeuring van de Duitse mededigingsautoriteit.

Brand Oil

Varo Energy maakte twee jaar geleden zijn entree op de Nederlandse tankstationmarkt. Het bedrijf fuseerde destijds met de Rotterdamse oliehandelaar Argos. In november vorig jaar werd duidelijk dat het ook alle Brand Oil- en Amigo-tankstations overneemt.

Het bedrijf beschikt naast eerdergenoemde onderdelen over een raffinaderij in het Zwitserse Cressier en heeft opslag-, distributie- en marketingactiviteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De aandelen van Varo Energy zijn in handen van twee investeringsmaatschappijen, namelijk Reggeborgh en Carlyle International Energy Partners en van grondstoffenhandelaar Vitol.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos-moederbedrijf koopt Duitse tankstationketen onder curatele | TankPro.nl

Argos-moederbedrijf koopt Duitse tankstationketen onder curatele

Varo Energy heeft in Duitsland acht tankstations gekocht van de Schneider Group. Laatstgenoemde is gevestigd in de plaats Meissen, in het voormalige Oost-Duitsland en staat al enkele weken onder curatele. Met de overname door het Argos-moederbedrijf kunnen de stations toch blijven bestaan. De overname moet afgerond zijn per 1 juni 2017.

Varo Energy heeft de ambitie om zijn retailactiviteiten uit te breiden naar de landen waar het actief is. Zo werd vorig jaar bekend dat het van oorsprong Zwitserse bedrijf Brand Oil gaat overnemen. Met de recente overname van de Schneider-locaties moet deze strategie verder vorm krijgen. Naast de acht bemande tankstations beschikt Schneider over 26.000 tankpasklanten. De pas wordt op 145 locaties geaccepteerd.

Raffinaderij

De overname moet zorgen voor ‘samenwerkingsvoordelen’ door een combinatie met het terminalnetwerk in Noord-Duitsland en met de Bayernoil-raffinaderij, waarin Varo een belang heeft van 45 procent. “Daarnaast draagt het bij aan een verbetering van de levering van hoogwaardige en concurrerende producten binnen Noordwest-Europa” aldus Roger Brown, CEO van Varo.

Om een soepele overgang mogelijk te maken, is een nieuwe juridische entiteit gecreëerd, namelijk Varo Schneider. Alle 104 werknemers van Schneider gaan naar de nieuwe onderneming. Het afronden van de deal tussen beide partijen is afhankelijk van de goedkeuring van de Duitse mededigingsautoriteit.

Brand Oil

Varo Energy maakte twee jaar geleden zijn entree op de Nederlandse tankstationmarkt. Het bedrijf fuseerde destijds met de Rotterdamse oliehandelaar Argos. In november vorig jaar werd duidelijk dat het ook alle Brand Oil- en Amigo-tankstations overneemt.

Het bedrijf beschikt naast eerdergenoemde onderdelen over een raffinaderij in het Zwitserse Cressier en heeft opslag-, distributie- en marketingactiviteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De aandelen van Varo Energy zijn in handen van twee investeringsmaatschappijen, namelijk Reggeborgh en Carlyle International Energy Partners en van grondstoffenhandelaar Vitol.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.