Shell gestart met contactloos betalen op tankstations

Tankende klanten kunnen bij diverse Shell-stations sinds kort ook contactloos betalen. Onder meer bij een snelwegvestiging aan de A20 bij Reeuwijk kunnen automobilisten hun shopaankopen en tankbeurten afrekenen met de bankpas, zonder een pincode te hoeven intoetsen. De komende tijd wordt deze betaalmogelijkheid naar veel meer locaties uitgerold.

Het contactloos betalen is enkele jaren geleden geïntroduceerd en heeft snel een vaste plek verworven. Bij deze betaalmethode wordt de bankpas niet in een gleuf geplaatst, maar langs een reader gehaald of op een betaalterminal gelegd. Bij bedragen van minder dan 25 euro hoeft geen pincode te worden ingetoetst.

Hogere bedragen

Inmiddels vindt in Nederland een op de vier pinbetalingen op deze manier plaats. Opvallend is dat ook bij bedragen die hoger zijn dan 25 euro steeds vaker deze manier van afrekenen wordt gebruikt. Een relevante ontwikkeling, omdat bij tankstations veel transacties hoger zijn dan dit bedrag.

De afgelopen tijd hebben diverse tankstationketens en ondernemers deze betaaloptie mogelijk gemaakt. Onder andere BP, AVIA en Texaco zijn hier al meer gestart. Daar is Shell nu dus bij aangehaakt. Binnen afzienbare tijd wil de marktleider veel andere vestigingen ook voorzien van deze betaaloptie. Een exact tijdspad voor deze uitrol is er nog niet.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell gestart met contactloos betalen op tankstations | TankPro.nl

Shell gestart met contactloos betalen op tankstations

Tankende klanten kunnen bij diverse Shell-stations sinds kort ook contactloos betalen. Onder meer bij een snelwegvestiging aan de A20 bij Reeuwijk kunnen automobilisten hun shopaankopen en tankbeurten afrekenen met de bankpas, zonder een pincode te hoeven intoetsen. De komende tijd wordt deze betaalmogelijkheid naar veel meer locaties uitgerold.

Het contactloos betalen is enkele jaren geleden geïntroduceerd en heeft snel een vaste plek verworven. Bij deze betaalmethode wordt de bankpas niet in een gleuf geplaatst, maar langs een reader gehaald of op een betaalterminal gelegd. Bij bedragen van minder dan 25 euro hoeft geen pincode te worden ingetoetst.

Hogere bedragen

Inmiddels vindt in Nederland een op de vier pinbetalingen op deze manier plaats. Opvallend is dat ook bij bedragen die hoger zijn dan 25 euro steeds vaker deze manier van afrekenen wordt gebruikt. Een relevante ontwikkeling, omdat bij tankstations veel transacties hoger zijn dan dit bedrag.

De afgelopen tijd hebben diverse tankstationketens en ondernemers deze betaaloptie mogelijk gemaakt. Onder andere BP, AVIA en Texaco zijn hier al meer gestart. Daar is Shell nu dus bij aangehaakt. Binnen afzienbare tijd wil de marktleider veel andere vestigingen ook voorzien van deze betaaloptie. Een exact tijdspad voor deze uitrol is er nog niet.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.