Crash bij Firezone in Sneek was zelfmoordpoging

De man die inreed op een Firezone-station in Sneek wilde zichzelf van het leven beroven. Dat verklaarde hij eerder deze week voor de rechtbank. Op 23 december rond half drie ’s nachts crashte een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden met zijn auto in volle vaart op de Firezone-locatie aan de Bolswarderweg in Sneek. Hij veroorzaakte daarmee een fikse ravage bij het station van Veenema Olie.

De bestuurder van het voertuig verklaarde tijdens de rechtszaak onder invloed te zijn geweest. Hij gaf aan dat hij voorafgaand aan de crash drie gram cocaïne had gebruikt. Tevens zei hij naar zijn ouders te zijn gegaan om afscheid te nemen, voorafgaand aan zijn zelfmoordpoging. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Explosiegevaar

Meteen na het incident werden wegens explosiegevaar diverse omwonenden geëvacueerd door de brandweer. De Leeuwardenaar bracht namelijk niet alleen zijn eigen leven in gevaar, maar ook dat van diverse anderen. De man wordt dan ook een poging tot het teweegbrengen van een ontploffing ten laste gelegd.

De verdachte, die al een uitgebreid strafblad heeft, benadrukte tijdens de zitting dat hij nooit de bedoeling heeft gehad om anderen in gevaar te brengen. De psycholoog die onderzoek deed naar de geestelijke staat van de man, constateerde diverse mentale problemen. Naast een cocaïneverslaving lijdt de man aan onder andere borderline. Mede daardoor is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De kans op een nieuw incident is dan ook groot.

Strafeis

De Officier van Justitie eiste een celstraf van achttien maanden, waarvan 431 dagen voorwaardelijk. Na aftrek van voorarrest betekent dit dat de man niet terug hoeft naar de cel. Voorwaarde is wel dat hij zich laat behandelen in een gesloten psychiatrische kliniek in Zutphen. Een dergelijke behandeling kan maximaal twee jaar duren. Uitspraak in de zaak volgt op 9 mei.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Crash bij Firezone in Sneek was zelfmoordpoging | TankPro.nl

Crash bij Firezone in Sneek was zelfmoordpoging

De man die inreed op een Firezone-station in Sneek wilde zichzelf van het leven beroven. Dat verklaarde hij eerder deze week voor de rechtbank. Op 23 december rond half drie ’s nachts crashte een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden met zijn auto in volle vaart op de Firezone-locatie aan de Bolswarderweg in Sneek. Hij veroorzaakte daarmee een fikse ravage bij het station van Veenema Olie.

De bestuurder van het voertuig verklaarde tijdens de rechtszaak onder invloed te zijn geweest. Hij gaf aan dat hij voorafgaand aan de crash drie gram cocaïne had gebruikt. Tevens zei hij naar zijn ouders te zijn gegaan om afscheid te nemen, voorafgaand aan zijn zelfmoordpoging. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Explosiegevaar

Meteen na het incident werden wegens explosiegevaar diverse omwonenden geëvacueerd door de brandweer. De Leeuwardenaar bracht namelijk niet alleen zijn eigen leven in gevaar, maar ook dat van diverse anderen. De man wordt dan ook een poging tot het teweegbrengen van een ontploffing ten laste gelegd.

De verdachte, die al een uitgebreid strafblad heeft, benadrukte tijdens de zitting dat hij nooit de bedoeling heeft gehad om anderen in gevaar te brengen. De psycholoog die onderzoek deed naar de geestelijke staat van de man, constateerde diverse mentale problemen. Naast een cocaïneverslaving lijdt de man aan onder andere borderline. Mede daardoor is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De kans op een nieuw incident is dan ook groot.

Strafeis

De Officier van Justitie eiste een celstraf van achttien maanden, waarvan 431 dagen voorwaardelijk. Na aftrek van voorarrest betekent dit dat de man niet terug hoeft naar de cel. Voorwaarde is wel dat hij zich laat behandelen in een gesloten psychiatrische kliniek in Zutphen. Een dergelijke behandeling kan maximaal twee jaar duren. Uitspraak in de zaak volgt op 9 mei.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.