Nederlandse banken komen met nieuwe betaaldienst Payconiq

Zes Nederlandse banken willen nog vóór de zomer een nieuwe betaaldienst lanceren. Met de nieuwe betaalmogelijkheid, Payconiq genaamd, kan via één app direct online, onderweg en onderling afgerekend worden. Betalingen aan bedrijven worden ook mogelijk. De introductie op de Nederlandse markt volgt op een succesvolle pilot en uitrol in België. In Nederland wordt het betaalplatform ondersteund door ABN Amro, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS.

Payconiq wil betalen eenvoudig maken door in één app alle mogelijke betaalmanieren te ondersteunen. Daarbij gaat het zowel om transacties bij webshops en fysieke winkels als om betalingen tussen gebruikers onderling. De app maakt een directe koppeling met de bankrekening van de gebruiker. Voor betalingen onderling aan vrienden en familie, is het telefoonnummer uit de contactenlijst voldoende. De klant hoeft het Iban-rekeningnummer van de ontvanger niet te kennen.

“Er zijn veel betaalapps op de markt, maar die werken niet allemaal in de winkel, online en onderling, en op internationaal niveau,” zegt Duke Prins, CEO van Payconiq. “Ons initiatief speelt in op de digitalisering en de verandering in regelgeving in de Europese betaalmarkt. Na een succesvolle pilot en uitrol in België hebben wij de ambitie om ook in andere landen in Europa een grote impact te gaan maken.”

QR-code

Het nieuwe initiatief kan betalingen uitvoeren door ontvangers uit de contactenlijst van de gebruiker te kiezen. Winkels worden op basis van geo-locatie weergegeven of geselecteerd via het scannen van een QR-code. Online kunnen consumenten via een QR-code of een directe link naar de Payconiq-app de aankoop betalen.

De nieuwe betaaldienst is op dit moment al actief in België waar meer dan 25.000 winkeliers zijn aangesloten. De directe koppeling van de betaalrekening met de Nederlandse banken zal in de zomer beschikbaar zijn. Vanaf dat moment kan ook bij verschillende Nederlandse webshops en winkels betaald worden.

Payconiq is een Europees betaalinitiatief voor smartphones. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en er zijn kantoren in Brussel en Hasselt. Payconiq werd drie jaar geleden bedacht door ING en getest onder studenten in het Belgische Leuven. Bij de zuiderburen wordt het ondersteund door de banken ING, KBC, CBC en Belfius.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.