Tankstationformule TanQyou verkozen tot beste Friese start-up

De onbemande tankstationformule TanQyou is verkozen tot beste start-up van Friesland. Dat werd dinsdag bekend tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Drachten. De formule is bedacht door ondernemer Jan-Harmen Akkerman en deed twee jaar geleden zijn intrede in de tankstationbranche, met de realisatie van een vestiging in Franeker. Inmiddels is daar een tweede locatie in de Zuid-Hollandse plaats Bleiswijk aan toegevoegd.

De formule onderscheidt zich door gebruik te maken van verregaande ICT-toepassingen om op die manier meer kennis te vergaren over de tankende klanten. Vooral bij onbemande stations is dat nogal eens lastig. Ook kunnen klanten veel prijzen winnen.

Onderscheidend vermogen

Akkerman kreeg tijdens de bijeenkomst twee minuten tijd om het concept toe te lichten. Daarbij was hij dusdanig overtuigend dat het publiek uiteindelijk voor TanQyou koos. “Onderscheidend vermogen in een traditionele markt aanbrengen is lastig. Ons verhaal spreekt daarom des te meer aan”, aldus Akkerman.

“De titel: Friese start-up van het jaar is natuurlijk een hele eer. Maar onze missie is en blijft nog steeds: het tanken weer leuk maken. Pas wanneer dit landelijk bereikt is, zijn wij tevreden.” Vóór het einde van het jaar moeten nog vijf nieuwe TanQyou’s worden geopend. Doelstelling is om eind 2018 dertig stations geopend te hebben.

Lees ook: ICT-ondernemer start franchiseformule voor onbemande stations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstationformule TanQyou verkozen tot beste Friese start-up | TankPro.nl

Tankstationformule TanQyou verkozen tot beste Friese start-up

De onbemande tankstationformule TanQyou is verkozen tot beste start-up van Friesland. Dat werd dinsdag bekend tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Drachten. De formule is bedacht door ondernemer Jan-Harmen Akkerman en deed twee jaar geleden zijn intrede in de tankstationbranche, met de realisatie van een vestiging in Franeker. Inmiddels is daar een tweede locatie in de Zuid-Hollandse plaats Bleiswijk aan toegevoegd.

De formule onderscheidt zich door gebruik te maken van verregaande ICT-toepassingen om op die manier meer kennis te vergaren over de tankende klanten. Vooral bij onbemande stations is dat nogal eens lastig. Ook kunnen klanten veel prijzen winnen.

Onderscheidend vermogen

Akkerman kreeg tijdens de bijeenkomst twee minuten tijd om het concept toe te lichten. Daarbij was hij dusdanig overtuigend dat het publiek uiteindelijk voor TanQyou koos. “Onderscheidend vermogen in een traditionele markt aanbrengen is lastig. Ons verhaal spreekt daarom des te meer aan”, aldus Akkerman.

“De titel: Friese start-up van het jaar is natuurlijk een hele eer. Maar onze missie is en blijft nog steeds: het tanken weer leuk maken. Pas wanneer dit landelijk bereikt is, zijn wij tevreden.” Vóór het einde van het jaar moeten nog vijf nieuwe TanQyou’s worden geopend. Doelstelling is om eind 2018 dertig stations geopend te hebben.

Lees ook: ICT-ondernemer start franchiseformule voor onbemande stations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.