Nieuw 50 eurobiljet moet vervalsing tegengaan

Het nieuwe 50 eurobiljet dat deze week is verschenen moet vervalsing fors terugdringen. Het biljet is het meest gebruikt en het meest vervalst. Daarom zijn diverse veiligheidskenmerken toegevoegd aan de nieuwe variant. Eerder al werden de biljetten van vijf, tien en twintig euro vernieuwd.

Het nieuwe vijftigje is voorzien van een nieuw portretraam met een hologram van het mythologische figuur Europa. Tevens zijn er vloeibare inktlijnen op het biljet aanwezig en licht het donkergroene getal 50 op, zodra het biljet gekanteld wordt. Dat schrijft de NOS.

Oude vijftigjes

Momenteel zijn er in Europa ongeveer acht miljard 50-eurobiljetten in omloop. Dat zijn er meer dan de 5, 10 en 20 eurobiljetten samen. De oude vijftigjes blijven gewoon geldig. Ze worden pas uit de roulatie gehaald als ze versleten of beschadigd zijn.

De ECB is al geruime tijd bezig om de eerste generatie bankbiljetten te vernieuwen. Eerder al werden de biljetten met lagere bedragen geüpdatet. Nu was het 50 eurobiljet aan de beurt. Dat was ook nodig volgens belangenorganisatie Detailhandel Nederland. De schade die winkeliers lijden door vals geld loopt in de miljoenen, schat de branchevereniging.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw 50 eurobiljet moet vervalsing tegengaan | TankPro.nl

Nieuw 50 eurobiljet moet vervalsing tegengaan

Het nieuwe 50 eurobiljet dat deze week is verschenen moet vervalsing fors terugdringen. Het biljet is het meest gebruikt en het meest vervalst. Daarom zijn diverse veiligheidskenmerken toegevoegd aan de nieuwe variant. Eerder al werden de biljetten van vijf, tien en twintig euro vernieuwd.

Het nieuwe vijftigje is voorzien van een nieuw portretraam met een hologram van het mythologische figuur Europa. Tevens zijn er vloeibare inktlijnen op het biljet aanwezig en licht het donkergroene getal 50 op, zodra het biljet gekanteld wordt. Dat schrijft de NOS.

Oude vijftigjes

Momenteel zijn er in Europa ongeveer acht miljard 50-eurobiljetten in omloop. Dat zijn er meer dan de 5, 10 en 20 eurobiljetten samen. De oude vijftigjes blijven gewoon geldig. Ze worden pas uit de roulatie gehaald als ze versleten of beschadigd zijn.

De ECB is al geruime tijd bezig om de eerste generatie bankbiljetten te vernieuwen. Eerder al werden de biljetten met lagere bedragen geüpdatet. Nu was het 50 eurobiljet aan de beurt. Dat was ook nodig volgens belangenorganisatie Detailhandel Nederland. De schade die winkeliers lijden door vals geld loopt in de miljoenen, schat de branchevereniging.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.