Ondernemers bouwen escape room met inboedel van tankstation

Drie jonge ondernemers hebben met de inboedel van een tankstation een escape room gebouwd. Het gaat om de inventaris van de, tot vorig jaar, bemande Texaco-locatie aan de Europabaan in Woerden. Initiatiefnemers zijn drie inwoners van Montfoort, namelijk Kevin Sorber, Marije van Os en Joëlla van Os (zie foto). De attractie is geopend in de Pretfabriek, een binnenspeeltuin voor kinderen, en heeft de naam Gascape gekregen.

Een escape room is een groeiend fenomeen in de entertainmentsector. Hierbij moet een groep van personen samen puzzels en raadsels oplossen om op die manier te ontsnappen uit een kamer of een andersoortige ruimte. Bij de locatie in Woerden moeten deelnemers eerst proberen een tankstation binnen te komen, om daarna een kluis te kraken. Ze krijgen daarvoor zestig minuten de tijd. Dergelijke activiteiten zijn populair tijdens bijvoorbeeld vrijgezellenavonden en bedrijfsuitjes.

Concurreren

Vorig jaar opende het ondernemersduo Henk van Os en Ad Benschop hun vernieuwde station aan de Europabaan. De locatie daar schuin tegenover is ook van hen. Tegelijkertijd met de renovatie van de ene vestiging, is het andere station aan de oostkant van de weg onbemand gemaakt. De inboedel van die tankshop heeft nu dus een tweede leven gekregen.

Zoals de achternamen al doen vermoeden, is er een familieband tussen de tankstation-ondernemers en de drie jonge Montfoorters. Dat maakte het makkelijker om de inventaris van de shop over te nemen. De escape room is in februari opengegaan, na een aantal testsessies. Er wordt gemikt op publiek tussen de 15 en 65 jaar.

Bekijk de video van Gascape:

Lees ook: ‘Geen fullservice station? Dan ben je ten dode opgeschreven’

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Ondernemers bouwen escape room met inboedel van tankstation”

Nadiia Shatylo|06.03.18|10:05

Afgezien van interessant entertainment, zijn de escape rooms ook een prachtige lucratieve zaak. Natuurlijk, als ze kwalitatief zijn gemaakt. Om dit te zijn, adviseer ik deze designer super-escape-room.com echt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ondernemers bouwen escape room met inboedel van tankstation | TankPro.nl

Ondernemers bouwen escape room met inboedel van tankstation

Drie jonge ondernemers hebben met de inboedel van een tankstation een escape room gebouwd. Het gaat om de inventaris van de, tot vorig jaar, bemande Texaco-locatie aan de Europabaan in Woerden. Initiatiefnemers zijn drie inwoners van Montfoort, namelijk Kevin Sorber, Marije van Os en Joëlla van Os (zie foto). De attractie is geopend in de Pretfabriek, een binnenspeeltuin voor kinderen, en heeft de naam Gascape gekregen.

Een escape room is een groeiend fenomeen in de entertainmentsector. Hierbij moet een groep van personen samen puzzels en raadsels oplossen om op die manier te ontsnappen uit een kamer of een andersoortige ruimte. Bij de locatie in Woerden moeten deelnemers eerst proberen een tankstation binnen te komen, om daarna een kluis te kraken. Ze krijgen daarvoor zestig minuten de tijd. Dergelijke activiteiten zijn populair tijdens bijvoorbeeld vrijgezellenavonden en bedrijfsuitjes.

Concurreren

Vorig jaar opende het ondernemersduo Henk van Os en Ad Benschop hun vernieuwde station aan de Europabaan. De locatie daar schuin tegenover is ook van hen. Tegelijkertijd met de renovatie van de ene vestiging, is het andere station aan de oostkant van de weg onbemand gemaakt. De inboedel van die tankshop heeft nu dus een tweede leven gekregen.

Zoals de achternamen al doen vermoeden, is er een familieband tussen de tankstation-ondernemers en de drie jonge Montfoorters. Dat maakte het makkelijker om de inventaris van de shop over te nemen. De escape room is in februari opengegaan, na een aantal testsessies. Er wordt gemikt op publiek tussen de 15 en 65 jaar.

Bekijk de video van Gascape:

Lees ook: ‘Geen fullservice station? Dan ben je ten dode opgeschreven’

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Ondernemers bouwen escape room met inboedel van tankstation”

Nadiia Shatylo|06.03.18|10:05

Afgezien van interessant entertainment, zijn de escape rooms ook een prachtige lucratieve zaak. Natuurlijk, als ze kwalitatief zijn gemaakt. Om dit te zijn, adviseer ik deze designer super-escape-room.com echt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.