Automobilist kan voortaan brandstof betalen op kenteken

Klanten van tankstations kunnen binnenkort tanken zonder een betaalprocedure te hoeven volgen. Ze rijden naar de pomp, tanken hun brandstof en kunnen weer wegrijden. Het betalen gebeurt volledig automatisch, door kentekenherkenning. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het aanwezige camerasysteem van BigBrother en van de MyOrder-app. Tamoil test momenteel bij een onbemand station in Nieuwegein deze techniek en binnenkort wordt deze proef uitgebreid. Over enkele maanden komt de vernieuwende betaaltechniek op de markt.

Deze toepassing wordt Just Start To Fill genoemd en werkt als volgt. Een automobilist komt aanrijden op het voorterrein. Daar scant het camerasysteem van BigBrother het kenteken, waarna de pomp wordt vrijgegeven. Op dat moment ontvangt de gebruiker op zijn telefoon een push-bericht dat de pomp is vrijgegeven en er getankt kan worden.

Zodra de klant klaar is met tanken en hij de nozzle terug hangt aan de pomp, krijgt hij een tweede push-bericht. Daarin wordt het getankte bedrag vermeld. Het getankte bedrag wordt automatisch geïncasseerd van de rekening die gekoppeld is in de MyOrder-app, middels een machtiging die de gebruiker eerder al heeft afgegeven. De automobilist hoeft op het tankstation dus geen betaalprocedure te volgen en kan meteen wegrijden. “Dat betekent minimale handelingen voor de consument, meer snelheid in de transactie en inzicht in de data die het proces online en offline genereert.”

Benzinedag

Beide initiatiefnemers maakten het nieuws bekend tijdens de Benelux Benzinedag op donderdag 23 maart 2017. Daar werd ook de nieuwe toepassing live gedemonstreerd. “De consument van nu wil gemak. Dat komt uit alle onderzoeken naar voren”, zegt Thomas Brinkman van MyOrder. “Daarom willen we dat ook toepassen in de petrolmarkt. Met deze innovatie voorzien we in de behoefte.” Momenteel wordt getest bij een onbemande locatie, maar deze techniek kan ook worden gebruikt bij bemande stations.

MyOrder is sinds enige tijd actief in de tankstationbranche. Het startte vorig jaar met brandstof betalen via smartphone, eerst bij Tamoil en daarna ook bij AVIA. In een tijd waarin de petrolsector volop in transitie is, geloven de app-ontwikkelaar en BigBrother dat innovatieve technologie de oplossing is voor tankstations om toekomstbestendig te zijn.

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Automobilist kan voortaan brandstof betalen op kenteken”

J.A. Pekkeriet|31.03.17|11:37

Zal wel snel misbruik van gemaakt worden door kentekenplaten van gebruikers na te maken, zie dit geen succes worden.

Thomas Brinkman|14.04.17|11:55

Deze oplossing is beveiligd met twee staps authenticatie, het kenteken wordt gescand maar de pomp wordt alleen vrijgegeven wanneer de mobiele telefoon met de MyOrder App ook op de locatie aanwezig is (locatie bepaling). De MyOrder App is gekoppeld aan het kenteken en geeft vervolgens de pomp vrij.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Automobilist kan voortaan brandstof betalen op kenteken | TankPro.nl

Automobilist kan voortaan brandstof betalen op kenteken

Klanten van tankstations kunnen binnenkort tanken zonder een betaalprocedure te hoeven volgen. Ze rijden naar de pomp, tanken hun brandstof en kunnen weer wegrijden. Het betalen gebeurt volledig automatisch, door kentekenherkenning. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het aanwezige camerasysteem van BigBrother en van de MyOrder-app. Tamoil test momenteel bij een onbemand station in Nieuwegein deze techniek en binnenkort wordt deze proef uitgebreid. Over enkele maanden komt de vernieuwende betaaltechniek op de markt.

Deze toepassing wordt Just Start To Fill genoemd en werkt als volgt. Een automobilist komt aanrijden op het voorterrein. Daar scant het camerasysteem van BigBrother het kenteken, waarna de pomp wordt vrijgegeven. Op dat moment ontvangt de gebruiker op zijn telefoon een push-bericht dat de pomp is vrijgegeven en er getankt kan worden.

Zodra de klant klaar is met tanken en hij de nozzle terug hangt aan de pomp, krijgt hij een tweede push-bericht. Daarin wordt het getankte bedrag vermeld. Het getankte bedrag wordt automatisch geïncasseerd van de rekening die gekoppeld is in de MyOrder-app, middels een machtiging die de gebruiker eerder al heeft afgegeven. De automobilist hoeft op het tankstation dus geen betaalprocedure te volgen en kan meteen wegrijden. “Dat betekent minimale handelingen voor de consument, meer snelheid in de transactie en inzicht in de data die het proces online en offline genereert.”

Benzinedag

Beide initiatiefnemers maakten het nieuws bekend tijdens de Benelux Benzinedag op donderdag 23 maart 2017. Daar werd ook de nieuwe toepassing live gedemonstreerd. “De consument van nu wil gemak. Dat komt uit alle onderzoeken naar voren”, zegt Thomas Brinkman van MyOrder. “Daarom willen we dat ook toepassen in de petrolmarkt. Met deze innovatie voorzien we in de behoefte.” Momenteel wordt getest bij een onbemande locatie, maar deze techniek kan ook worden gebruikt bij bemande stations.

MyOrder is sinds enige tijd actief in de tankstationbranche. Het startte vorig jaar met brandstof betalen via smartphone, eerst bij Tamoil en daarna ook bij AVIA. In een tijd waarin de petrolsector volop in transitie is, geloven de app-ontwikkelaar en BigBrother dat innovatieve technologie de oplossing is voor tankstations om toekomstbestendig te zijn.

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Automobilist kan voortaan brandstof betalen op kenteken”

J.A. Pekkeriet|31.03.17|11:37

Zal wel snel misbruik van gemaakt worden door kentekenplaten van gebruikers na te maken, zie dit geen succes worden.

Thomas Brinkman|14.04.17|11:55

Deze oplossing is beveiligd met twee staps authenticatie, het kenteken wordt gescand maar de pomp wordt alleen vrijgegeven wanneer de mobiele telefoon met de MyOrder App ook op de locatie aanwezig is (locatie bepaling). De MyOrder App is gekoppeld aan het kenteken en geeft vervolgens de pomp vrij.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.