Gratis OOTW-webinar over omgaan met overvallen en agressie

Het OOTW houdt 16 mei een laagdrempelige gratis webinar over het omgaan met overvallen en agressie. Het opleidingscentrum wil het mogelijk maken voor iedere medewerker in de branche om training te volgen en te investeren in zichzelf. Om dit makkelijker te maken wordt een webinar gehouden. De training vindt plaats via internet. Deelnemers zijn online aanwezig in een live, interactieve, online uitzending.

Het onderwerp voor deze eerste webinar is overvalpreventie en omgaan met agressie . De online training wordt ondersteund door filmpjes, presentaties en gesprekken. De initiatiefnemers willen op een leuke en bondige manier de relevante informatie over het onderwerp overbrengen op de deelnemers. Er is plaats voor zo’n duizend deelnemers die live naar de webinar kijken en actief deelnemen. Het kan vanaf nagenoeg iedere computer en tablet.

Certificaat

De trainers en het publiek zijn live met elkaar verbonden via internet. Toch is het volgens OOTW net alsof iedereen bij elkaar in de zaal zit. Het is echter geen statisch tv-programma, er wordt wel wat verwacht van de deelnemers. Vooraf dienen deelnemers de e-learning ‘Omgaan met agressie en overvalpreventie’ af te ronden. Maar ook tijdens de webinar vinden toetsmomenten plaats door middel van poll-vragen. De deelnemers moeten deze allemaal beantwoord hebben om uiteindelijk het certificaat te behalen.

De webinar begint 16 mei om 20.00 uur ’s avonds en duurt circa vijftig minuten lang. Na aanmelding is deze gratis te volgen. De aanmelding gaat via de Mijnbranchepaspoort-site. Deelnemers krijgen uitsluitend een officieel certificaat van de OOTW-training als ze het gehele webinar hebben gevolgd en in de eindtoets alle vragen beantwoord zijn.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.