‘Tankstation kan dienstenhub van de toekomst worden’

De petrolbranche staat voor uitdagingen. Er komen steeds meer auto’s op de weg, maar die verbruiken steeds minder of helemaal geen brandstof meer. Tabak zit in het verdomhoekje. Wat worden de nieuwe pijlers van tankstations? Volgens trendwatcher Frank Lindner zijn er voldoende kansen. Vestigingen aan snelwegen, doorgaande wegen en buiten dorpen en steden vormen in de toekomst prima verkooplocaties, zeker ten opzichte van de steeds slechter bereikbare binnensteden.

“Het tankstation zou zomaar de nieuwe dienstenhub van de toekomst kunnen worden”, stelt Lindner. “Een huisarts, supermarkt, pick-up point voor pakketjes, balie van een verzekeraar, en een gezond foodconcept ineen. Gemak en snelheid zijn hier de sleutelwoorden. En het moet altijd open zijn, want de consument is 24 uur per dag, zeven dagen per week online en onderweg. Dit verlangt hij ook van de partijen waar hij zijn diensten afneemt, waar hij eet en de boodschappen doet.” Het wordt tijd dat petrol gaat pionieren volgens de trendwatcher.

Bezorgrevolutie

Tijdens de Benzinedag van donderdag 23 maart neemt hij de bezoekers mee in de wereld van gemak en foodtrends. Zo hoopt hij inspiratie te geven aan ondernemers uit de sector. “Eén van de trends is de berzorgrevolutie. De bezorgpizza krijgt concurrentie. De tijd van uitsluitend fastfood aan huis is voorbij. ‘On demand’ bezorgen is de trend van de toekomst. Lindner sprak voor zijn online magazine Food Inspiration drie spraakmakende initiatieven op het gebied van deze nieuwe trend, namelijk Deliveroo, Bubble Post en UberEATS. Lees deze verhalen hier.

Over Frank Lindner

Frank (36) lijkt food in zijn DNA te hebben. Hij is schrijvend econoom van huis uit en Bourgondiër van thuis uit. Op zijn vijftiende stond hij als afwasser in een klein eetcafé. Zijn opleidingskeuze viel toch op een universitaire studie economie, hoewel Frank ook bij diverse hotelscholen aan de deuren heeft staan rammelen. Vanaf 2008 kon hij bij een uitgeverij van horecavakbladen in de functie van hoofdredacteur zijn interesse voor ondernemerschap in de horeca, foodservice en gastvrijheidsbranche combineren met schrijven, fotograferen en presenteren.

Frank is trendwatcher en deelt graag zijn kennis over trends in food en hospitality. Een van de kenmerken is dat de schrijvend econoom trends linkt aan tal van economische, maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen. Hij werkt graag met de schakel tussen kennis en praktijk. Hij weet wat er speelt bij de talenten van vandaag, de roergangers van morgen. En heeft nog net iets meer food- en hospitalityconcepten bezocht, want privé brengt hij ook graag zijn tijd in de horeca en foodservice door. Sinds april 2014 is Frank eindredacteur van Food Inspiration Magazine, het eerste online magazine voor foodprofessionals ter wereld.

Benieuwd naar de visie van Frank Lindner? Kom dan naar de Benzinedag in Ede op donderdag 23 maart in Ede. Het evenement vindt net als vorige edities plaats in het Cinemec-complex. Schrijf in via: www.benzinedag.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.