Contactloos betalen groeide explosief in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in het voorbije jaar bijna vervijfvoudigd in vergelijking met het jaar ervoor. In totaal werd 630 miljoen keer op deze manier afgerekend in Nederland. Contactloos betalen kan ook op steeds meer plekken en door steeds meer mensen worden gedaan. Bij twee derde van alle betaalautomaten in ons land kan namelijk contactloos worden betaald en ruim negentien miljoen betaalpassen en smartphones zijn daarvoor geschikt. Dat meldt Betaalvereniging Nederland.

Ter illustratie, afgelopen december was bijna een kwart van alle pinbetalingen contactloos. Ook bij tankstations kan steeds vaker op deze manier worden betaald. Zo startte recentelijk AVIA, Texaco en BP met deze nieuwe vorm van afrekenen, terwijl de nieuwe technologie ook bij steeds meer autowasbedrijven wordt toegepast.

Geen pincode

Contactloos betalen houdt in dat met de bankpas wordt betaald, zonder een pincode te hoeven intoetsen. De klant houdt de pas dichtbij de betaalautomaat, waarin een reader is geplaatst die kan communiceren met de bankpas. Bij bedragen boven de 25 euro is wél een pincode noodzakelijk uit veiligheidsoverwegingen. Deze betaalmethode kan ook met de smartphone worden uitgevoerd.

Elektronisch betalen is vorig jaar sowieso sterk gegroeid. Het totale aantal pinbetalingen, contactloos en niet-contactloos, steeg met ruim tien procent. Met iDeal is 27,3 procent vaker betaald dan in 2015. Tevens groeide het aantal keren dat kleine bedragen met pin worden betaald.

Landelijke storingen

Volgens Betaalvereniging Nederland waren er vorig jaar geen grote landelijke storingen bij het pinnen geweest. Wel was er in september een grote telecomstoring die enkele uren duurde en waardoor consumenten kortstondig niet konden pinnen op een aantal plekken.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Contactloos betalen groeide explosief in 2016 | TankPro.nl

Contactloos betalen groeide explosief in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in het voorbije jaar bijna vervijfvoudigd in vergelijking met het jaar ervoor. In totaal werd 630 miljoen keer op deze manier afgerekend in Nederland. Contactloos betalen kan ook op steeds meer plekken en door steeds meer mensen worden gedaan. Bij twee derde van alle betaalautomaten in ons land kan namelijk contactloos worden betaald en ruim negentien miljoen betaalpassen en smartphones zijn daarvoor geschikt. Dat meldt Betaalvereniging Nederland.

Ter illustratie, afgelopen december was bijna een kwart van alle pinbetalingen contactloos. Ook bij tankstations kan steeds vaker op deze manier worden betaald. Zo startte recentelijk AVIA, Texaco en BP met deze nieuwe vorm van afrekenen, terwijl de nieuwe technologie ook bij steeds meer autowasbedrijven wordt toegepast.

Geen pincode

Contactloos betalen houdt in dat met de bankpas wordt betaald, zonder een pincode te hoeven intoetsen. De klant houdt de pas dichtbij de betaalautomaat, waarin een reader is geplaatst die kan communiceren met de bankpas. Bij bedragen boven de 25 euro is wél een pincode noodzakelijk uit veiligheidsoverwegingen. Deze betaalmethode kan ook met de smartphone worden uitgevoerd.

Elektronisch betalen is vorig jaar sowieso sterk gegroeid. Het totale aantal pinbetalingen, contactloos en niet-contactloos, steeg met ruim tien procent. Met iDeal is 27,3 procent vaker betaald dan in 2015. Tevens groeide het aantal keren dat kleine bedragen met pin worden betaald.

Landelijke storingen

Volgens Betaalvereniging Nederland waren er vorig jaar geen grote landelijke storingen bij het pinnen geweest. Wel was er in september een grote telecomstoring die enkele uren duurde en waardoor consumenten kortstondig niet konden pinnen op een aantal plekken.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.