Beta waarschuwt voor oplichting met Paysafe-kaarten

Beta waarschuwt tankstationbedrijven voor oplichters. De belangenorganisatie kreeg onlangs een melding binnen dat fraudeurs op slinkse wijze de codes van Paysafe-kaarten proberen los te krijgen. Het is niet de eerste keer dat de vereniging hiervoor waarschuwt. Maar omdat de oplichters weer actief zijn, maakt Beta er toch opnieuw melding van.

De fraudeurs gaan als volgt te werk. Er belt iemand op en die probeert de code van Paysafe-kaarten te achterhalen. In het geval van de bij Beta binnengekomen melding was het een Duits sprekende man die belde, maar in eerdere gevallen is ook gebeld door mensen die Engels of Nederlands spraken.

De persoon meldt vervolgens dat bijvoorbeeld foutieve kaarten zijn verstrekt en dat alle kaarten met een bepaald cijfer uit de productie moeten worden gehaald of dat de apparatuur niet goed werkt. Zij vragen dan om Paysafe-kaarten uit te draaien en de codes ervan telefonisch door te geven. Zo verkrijgen zij de codes en kunnen tankstations fluiten naar hun geld.

Misleidende praktijken

Beta raadt aan om personeel goed op de hoogte te stellen van deze misleidende praktijken, zodat zij dit ook kunnen herkennen. “Geef nooit een code via de telefoon door. Ook niet van telefoonkaarten. Hier zal nooit om gevraagd worden door ‘echte’ helpdeskmedewerkers”, aldus de branchevereniging.

Wie toch door deze nummers wordt gebeld, kan het beste de verbinding verbreken. Mocht een ondernemer of personeelslid toch een code op deze wijze hebben verstrekt, kan hij het beste contact opnemen met Paysafecard om de codes te blokkeren. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0900-7200722. Dit is alleen mogelijk indien de codes nog niet in gebruik zijn genomen.

Ook wordt aangeraden om een limiet in te stellen op het maximumbedrag aan Paysafe-kaarten dat per dag verkocht mag worden. Als je dan onverhoopt slachtoffer wordt van fraude is het bedrag beperkt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta waarschuwt voor oplichting met Paysafe-kaarten | TankPro.nl

Beta waarschuwt voor oplichting met Paysafe-kaarten

Beta waarschuwt tankstationbedrijven voor oplichters. De belangenorganisatie kreeg onlangs een melding binnen dat fraudeurs op slinkse wijze de codes van Paysafe-kaarten proberen los te krijgen. Het is niet de eerste keer dat de vereniging hiervoor waarschuwt. Maar omdat de oplichters weer actief zijn, maakt Beta er toch opnieuw melding van.

De fraudeurs gaan als volgt te werk. Er belt iemand op en die probeert de code van Paysafe-kaarten te achterhalen. In het geval van de bij Beta binnengekomen melding was het een Duits sprekende man die belde, maar in eerdere gevallen is ook gebeld door mensen die Engels of Nederlands spraken.

De persoon meldt vervolgens dat bijvoorbeeld foutieve kaarten zijn verstrekt en dat alle kaarten met een bepaald cijfer uit de productie moeten worden gehaald of dat de apparatuur niet goed werkt. Zij vragen dan om Paysafe-kaarten uit te draaien en de codes ervan telefonisch door te geven. Zo verkrijgen zij de codes en kunnen tankstations fluiten naar hun geld.

Misleidende praktijken

Beta raadt aan om personeel goed op de hoogte te stellen van deze misleidende praktijken, zodat zij dit ook kunnen herkennen. “Geef nooit een code via de telefoon door. Ook niet van telefoonkaarten. Hier zal nooit om gevraagd worden door ‘echte’ helpdeskmedewerkers”, aldus de branchevereniging.

Wie toch door deze nummers wordt gebeld, kan het beste de verbinding verbreken. Mocht een ondernemer of personeelslid toch een code op deze wijze hebben verstrekt, kan hij het beste contact opnemen met Paysafecard om de codes te blokkeren. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0900-7200722. Dit is alleen mogelijk indien de codes nog niet in gebruik zijn genomen.

Ook wordt aangeraden om een limiet in te stellen op het maximumbedrag aan Paysafe-kaarten dat per dag verkocht mag worden. Als je dan onverhoopt slachtoffer wordt van fraude is het bedrag beperkt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.