Aantal overvallen op tankstations verder gedaald

NLD-20040503-PIJNACKER: Een op heterdaad betrapte winkeldief wordt in de boeien geslagen. ANPFOTO KOEN SUYK/MODEL RELEASED

Het aantal geregistreerde overvallen op tankstations is in 2016 opnieuw gedaald. In het voorbije jaar werd 51 keer een vestiging overvallen, terwijl een jaar eerder nog 63 incidenten plaatsvonden. Ook toen was al sprake van een daling in vergelijking met 2014. Toen vonden 72 overvallen plaats. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Oorzaak van de structurele daling is waarschijnlijk de toegenomen aandacht voor de problematiek.

In 2016 was vooral januari een slechte maand, met veertien geregistreerde overvallen. Ook in andere donkere maanden vonden meer incidenten plaats, een tendens die elk jaar terugkomt. Daartegenover stond de maand mei, waarin de politie geen enkele melding kreeg.

Overvalpreventie

Volgens Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta is de daling vooral een gevolg van de toegenomen aandacht voor overvallen. Hij wijst in dit verband niet alleen op de inspanningen van de politie, maar ook op die van de tankstationbranche zelf.

“Je ziet dat veel bedrijven de laatste jaren steeds meer hebben geïnvesteerd in overvalpreventie. Zo is in vergelijking met vijf jaar geleden veel minder contant geld aanwezig, doordat vaker wordt gepind en beter wordt afgeroomd. Op heel veel locaties staan tegenwoordig slimme kluizen.”

Ook roemt Schoenmakers de inspanningen van het OOTW. “Zij hebben hier ook aan bijgedragen. Veel ondernemers en medewerkers uit de branche hebben bij hen een training overvalpreventie gevolgd.” In de loop van dit jaar gaat het opleidingsinstituut ook trainingen geven, waarbij overvallen worden nagebootst middels virtual reality-toepassingen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal overvallen op tankstations verder gedaald | TankPro.nl

Aantal overvallen op tankstations verder gedaald

NLD-20040503-PIJNACKER: Een op heterdaad betrapte winkeldief wordt in de boeien geslagen. ANPFOTO KOEN SUYK/MODEL RELEASED

Het aantal geregistreerde overvallen op tankstations is in 2016 opnieuw gedaald. In het voorbije jaar werd 51 keer een vestiging overvallen, terwijl een jaar eerder nog 63 incidenten plaatsvonden. Ook toen was al sprake van een daling in vergelijking met 2014. Toen vonden 72 overvallen plaats. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Oorzaak van de structurele daling is waarschijnlijk de toegenomen aandacht voor de problematiek.

In 2016 was vooral januari een slechte maand, met veertien geregistreerde overvallen. Ook in andere donkere maanden vonden meer incidenten plaats, een tendens die elk jaar terugkomt. Daartegenover stond de maand mei, waarin de politie geen enkele melding kreeg.

Overvalpreventie

Volgens Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta is de daling vooral een gevolg van de toegenomen aandacht voor overvallen. Hij wijst in dit verband niet alleen op de inspanningen van de politie, maar ook op die van de tankstationbranche zelf.

“Je ziet dat veel bedrijven de laatste jaren steeds meer hebben geïnvesteerd in overvalpreventie. Zo is in vergelijking met vijf jaar geleden veel minder contant geld aanwezig, doordat vaker wordt gepind en beter wordt afgeroomd. Op heel veel locaties staan tegenwoordig slimme kluizen.”

Ook roemt Schoenmakers de inspanningen van het OOTW. “Zij hebben hier ook aan bijgedragen. Veel ondernemers en medewerkers uit de branche hebben bij hen een training overvalpreventie gevolgd.” In de loop van dit jaar gaat het opleidingsinstituut ook trainingen geven, waarbij overvallen worden nagebootst middels virtual reality-toepassingen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.