BP koopt honderden tankstations in Australië

BP gaat ruim vijfhonderd tankstations overnemen van de Australische supermarktketen Woolworths. Tevens starten beide bedrijven een samenwerking, waarbij de foodretailer een belangrijke rol speelt in de shops. De Britse oliemaatschappij betaalt aan de huidige eigenaar van de stations ruim een miljard euro.

De vestigingen zijn momenteel nog in eigendom van Woolworths, die het merk Caltex op de luifels heeft staan. De locaties worden de komende tijd omgekleurd naar de BP-uitingen, zodra toestemming wordt verkregen van de bevoegde autoriteiten.

Shops

De supermarktketen gaat het merk Metro gebruiken voor de shops. Aanvankelijk worden er zestien stations voorzien van het nieuwe format. Daarna wordt het concept uitgerold naar ruim tweehonderd vestigingen. BP heeft al zo’n 350 tankstations in het land en bevoorraadt nog eens ongeveer duizend andere locaties.

Het is zeker niet de eerste keer dat BP een samenwerking aangaat met een foodbedrijf. In thuisland Groot-Brittannië is bij veel tankstations assortiment verkrijgbaar van Marks & Spencer. In Duitsland is een partnerschap afgesloten met supermarktketen Rewe, terwijl BP in ons land vorig jaar is gestart met een Albert Heijn to go-tankshop op zes locaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.