BP start met nieuw kassasysteem op eigen stations

BP gaat in het tweede kwartaal van komend jaar met een nieuw kassasysteem werken op zijn Nederlandse ‘company owned’ locaties. Momenteel wordt proefgedraaid op vier plekken om het systeem te leren kennen. Vanaf het voorjaar moeten zowel de coco- als de cofo-vestigingen ermee gaan werken.

Het betreft een kassasysteem van technologiebedrijf Diebold-Nixdorf met een JDA virtual backoffice. Het dient als vervanger van het huidige RAP-systeem, dat BP zelf heeft ontwikkeld. “Wij gebruiken het huidige systeem al langere tijd en dit is aan vervanging toe”, legt een woordvoerder uit. “Het stelt ons in staat om de processen efficiënter in te richten.”

Verouderd

Het huidige kassasysteem is verouderd. De vervanger is een stuk moderner met nieuwe functionaliteiten. “Zo geeft de kassa bijvoorbeeld bij het scannen van een product aan of hier een actie op van toepassing is. Ook vraagt het bij de verkoop van tabakswaren om de leeftijd van de koper.”

Afgelopen november is het energieconcern gestart met de implementatie van het systeem op de eerste locatie. Het maakt samen met drie andere vestigingen onderdeel uit van een proef om vertrouwd te raken met de nieuwe technologie. Er is dus géén sprake van een pilot waarin de geschiktheid wordt getest. Er is al besloten dat dit het nieuwe kassasysteem moet worden. Als alles volgens planning verloopt, wordt het na een proeftijd van enkele maanden uitgerold naar de franchise-stations en naar de locaties die het bedrijf zelf exploiteert.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP start met nieuw kassasysteem op eigen stations | TankPro.nl

BP start met nieuw kassasysteem op eigen stations

BP gaat in het tweede kwartaal van komend jaar met een nieuw kassasysteem werken op zijn Nederlandse ‘company owned’ locaties. Momenteel wordt proefgedraaid op vier plekken om het systeem te leren kennen. Vanaf het voorjaar moeten zowel de coco- als de cofo-vestigingen ermee gaan werken.

Het betreft een kassasysteem van technologiebedrijf Diebold-Nixdorf met een JDA virtual backoffice. Het dient als vervanger van het huidige RAP-systeem, dat BP zelf heeft ontwikkeld. “Wij gebruiken het huidige systeem al langere tijd en dit is aan vervanging toe”, legt een woordvoerder uit. “Het stelt ons in staat om de processen efficiënter in te richten.”

Verouderd

Het huidige kassasysteem is verouderd. De vervanger is een stuk moderner met nieuwe functionaliteiten. “Zo geeft de kassa bijvoorbeeld bij het scannen van een product aan of hier een actie op van toepassing is. Ook vraagt het bij de verkoop van tabakswaren om de leeftijd van de koper.”

Afgelopen november is het energieconcern gestart met de implementatie van het systeem op de eerste locatie. Het maakt samen met drie andere vestigingen onderdeel uit van een proef om vertrouwd te raken met de nieuwe technologie. Er is dus géén sprake van een pilot waarin de geschiktheid wordt getest. Er is al besloten dat dit het nieuwe kassasysteem moet worden. Als alles volgens planning verloopt, wordt het na een proeftijd van enkele maanden uitgerold naar de franchise-stations en naar de locaties die het bedrijf zelf exploiteert.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.