Nieuwe topbestuurders voor ExxonMobil en Shell

Oliegiganten Shell en ExxonMobil hebben twee nieuwe bestuurders aangesteld. Laatstgenoemde heeft een nieuwe ceo, Darren Woods. Hij is de opvolger van Rex Tillerson die minister van Buitenlandse Zaken wordt in de Verenigde Staten. Shell krijgt een nieuwe financieel directeur, Jessica Uhl.

De vertrekkend ceo bij Exxon was al ruim veertig jaar werkzaam bij de multinational. Hij begon als technicus en vervulde diverse andere functies, alvorens bijna elf jaar geleden aan te treden als topman. De 64-jarige bestuurder zou in maart komend jaar vertrekken, maar dat wordt nu vervroegd naar begin januari. Per die datum wordt hij opgevolgd door de 51-jarige Woods. Hij is sinds 1992 actief bij de energiereus en werkte in diverse functies, zowel nationaal als internationaal.

Shell

De nieuwe cfo van Shell gaat volgend jaar op 9 maart van start. Zij volgt Simon Henry op, die de functie zeven jaar vervulde. De vertrekkend financieel directeur heeft ruim dertig jaar bij het energieconcern gewerkt in diverse functies. Hij begeleidde onder meer de mega-overname van BG in de afgelopen jaren. Zijn opvolger werkt sinds twaalf jaar voor de Brits-Nederlandse multinational en was daarvoor werkzaam bij het inmiddels verdwenen energieconcern Enron en voor het Amerikaanse Citibank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.