Varo Energy krijg toestemming voor overname Brand Oil

Varo Energy heeft toestemming gekregen van de mededingingsautoriteit om de ruim tachtig tankstations van Brand Oil over te nemen. De ACM zag geen bezwaar in de transactie en is niet van mening dat de mededinging belemmerd wordt door de overname. Naar verwachting is de samensmelting van beide bedrijven volgende maand afgerond.

In november werd duidelijk dat het bedrijf achter de Argos-locaties plannen heeft om de 84 tankstations van Brand Oil over te nemen. Daarmee krijgt Varo Energy een netwerk van 150 locaties en geeft het invulling aan de wens om te groeien in de markt voor brandstoffen in Noordwest-Europa.

Amigo

De betreffende stations blijven voorlopig opereren onder de bestaande merken: Brand Oil voor de bemande locaties en Amigo voor de onbemande vestigingen. De stations liggen vooral in het noorden en het oosten van het land, waar relatief weinig Argos-locaties zijn.

Voor het personeel heeft de transactie weinig gevolgen. Volgens de betrokken partijen wordt het gehele personeelsbestand overgenomen, net als alle dealercontracten. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, willen beide bedrijven niet meedelen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.