Tankstations in Breda en Raalte gaan onbemand verder

Het onbemande segment blijft groeien in Nederland. Onlangs besloot het Festina Lente-tankstation in Breda om niet door te gaan met de exploitatie van de shop. Ook is duidelijk geworden dat ondernemer Paul Hofstede uit Raalte één van zijn stations aan EFR heeft verkocht, die er een Firezone van gaat maken. Mede door deze stappen wordt bijna de helft van de tankstations in Nederland zonder personeel geëxploiteerd.

Eind 2014 begon ondernemer Michelle van Vlaardingen met de exploitatie van het tankstation aan de Chopinstraat in Breda. Ze koos niet voor een bekend merk, maar gebruikte het zelf bedachte concept Festina Lente. Naast opvallen met een afwijkend shopassortiment wilde het station zich op de lokale kaart zetten door het vervullen van een buurthuisfunctie, onder meer door te fungeren als ontmoetingsplek en ruilbibliotheek.

Vrolijker en vrouwelijker

“We zijn in 2014 gestart met de overtuiging dat een tankstation ook anders kon. Vooral leuker, persoonlijker, vrolijker en vrouwelijker”, schrijft Van Vlaardingen op de Facebook-pagina van het station. “We hebben het runnen van de Festina Lente Pomp altijd met veel plezier gedaan. Het is helaas niet gelukt om er een echt succes van te maken.”

“Daarom hebben we besloten dat de deuren van de shop 23 december definitief dichtgaan. We gaan de vaste klanten missen, de leuke aanschuifdiners van Gezellig Tafelen en nog veel meer. Tanken kan voortaan buiten bij de betaalautomaat die overigens ook vriendelijk is en tegen de klanten praat.” De uitbater is op zoek naar partijen die geïnteresseerd zijn om de shopruimte per 1 januari 2017 te huren.

Raalte

In het Overijsselse Raalte besloot Hofstede om zijn Texaco aan de Nieuwe Deventerweg te verkopen aan Texaco-moederbedrijf EFR. Medio januari moet deze vestiging worden omgebouwd tot een onbemand station, onder Firezone-vlag. De ondernemer wil zich na de verkoop meer richten op zijn andere locatie in dezelfde plaats, onder meer door uitbreiding van de broodjescorner.

Lees ook: Brabantse pomphouder geeft tankstation een buurthuisfunctie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstations in Breda en Raalte gaan onbemand verder | TankPro.nl

Tankstations in Breda en Raalte gaan onbemand verder

Het onbemande segment blijft groeien in Nederland. Onlangs besloot het Festina Lente-tankstation in Breda om niet door te gaan met de exploitatie van de shop. Ook is duidelijk geworden dat ondernemer Paul Hofstede uit Raalte één van zijn stations aan EFR heeft verkocht, die er een Firezone van gaat maken. Mede door deze stappen wordt bijna de helft van de tankstations in Nederland zonder personeel geëxploiteerd.

Eind 2014 begon ondernemer Michelle van Vlaardingen met de exploitatie van het tankstation aan de Chopinstraat in Breda. Ze koos niet voor een bekend merk, maar gebruikte het zelf bedachte concept Festina Lente. Naast opvallen met een afwijkend shopassortiment wilde het station zich op de lokale kaart zetten door het vervullen van een buurthuisfunctie, onder meer door te fungeren als ontmoetingsplek en ruilbibliotheek.

Vrolijker en vrouwelijker

“We zijn in 2014 gestart met de overtuiging dat een tankstation ook anders kon. Vooral leuker, persoonlijker, vrolijker en vrouwelijker”, schrijft Van Vlaardingen op de Facebook-pagina van het station. “We hebben het runnen van de Festina Lente Pomp altijd met veel plezier gedaan. Het is helaas niet gelukt om er een echt succes van te maken.”

“Daarom hebben we besloten dat de deuren van de shop 23 december definitief dichtgaan. We gaan de vaste klanten missen, de leuke aanschuifdiners van Gezellig Tafelen en nog veel meer. Tanken kan voortaan buiten bij de betaalautomaat die overigens ook vriendelijk is en tegen de klanten praat.” De uitbater is op zoek naar partijen die geïnteresseerd zijn om de shopruimte per 1 januari 2017 te huren.

Raalte

In het Overijsselse Raalte besloot Hofstede om zijn Texaco aan de Nieuwe Deventerweg te verkopen aan Texaco-moederbedrijf EFR. Medio januari moet deze vestiging worden omgebouwd tot een onbemand station, onder Firezone-vlag. De ondernemer wil zich na de verkoop meer richten op zijn andere locatie in dezelfde plaats, onder meer door uitbreiding van de broodjescorner.

Lees ook: Brabantse pomphouder geeft tankstation een buurthuisfunctie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.