pompen, tanken, brandstof

‘Tankstations moeten erop uit om hun producten te verkopen’

pompen, tanken, brandstof

Uitbaters van tankstations moeten de komende jaren steeds meer naar potentiële klanten toe om hun producten te verkopen. “Sommigen doen dit al. Maar wie dat nog niet doet, raad ik aan om op eigen initiatief andere bedrijven in de omgeving te benaderen, bijvoorbeeld taxibedrijven of transporteurs”, zegt Nove-directeur Erik de Vries. Hij geeft samen met Erik Stern van Bovag een presentatie tijdens het Nationaal Tankstation Congres over de kansen voor petrolbedrijven in een snel veranderende markt.

“De afgelopen jaren heb je gezien dat de brandstofplas van veertien miljard naar twaalf miljard liter is gedaald. Die trend blijft zich doorzetten. Niet voor elk bedrijf is er de komende jaren nog plaats. Het is een markt geworden waarin tankstation-eigenaren elkaar verdringen. Daarom is het van belang om kansen te pakken. En die zijn er wel degelijk. Bijvoorbeeld met alternatieve brandstoffen. Daar is nu al best geld mee te verdienen en dat wordt in de toekomst alleen maar beter.”

Omzetvergroting

Ook op andere vlakken zijn er zeker mogelijkheden voor omzetvergroting. Daarbij denken De Vries en Stern uiteraard aan de tankshop, maar ook aan verbreding van het dienstenaanbod. Op die manier kun je als station een sociale functie binnen een buurt of dorp vervullen. “En denk ook eens aan alle subsidiemogelijkheden die er zijn voor alternatieve brandstoffen.”

Een ding staat als een paal boven water: wie een afwachtende houding aanneemt, redt het zeker niet volgens De Vries. “Het is van belang om ondernemend te zijn en actief te zoeken naar nieuwe afzetmarkten. Bedrijven die dat onder de knie hebben, gaan zeker een mooie toekomst tegemoet.”

Nieuwsgierig naar welke mogelijkheden er voor u als tankstation-uitbater zijn in de huidige en de toekomstige markt. Kom dan ook naar het Nationaal Tankstation Congres op dinsdag 15 november in Expo Houten. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl/nationaal-tankstation-congres/ of schrijf in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.