Genomineerden voor BETA Brancheprijs bekendgemaakt

Tijdens de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 15 november wordt voor het eerst de BETA Brancheprijs uitgereikt. De winnaar van de prijs wordt een ondernemer die creatief, innovatief, onderscheidend en betekenisvol is voor onze branche. De prijs is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Edsko Schuitema (zie foto), mede-oprichter van branchevereniging BETA. Bekijk het overzicht van de genomineerden hieronder in willekeurige volgorde.

Ingrid en René de Wagenaar – Scheiwijk voor fijnproevers

Garage de Wagenaar verkocht al sinds 1928 blikjes benzine voor automobilisten. Al sinds jaar en dag volgt dit familiebedrijf de gedachtegang dat ook een snel hapje langs de weg zorg en aandacht verdient. Ingrid en René hebben daarom een uniek foodconcept neergezet op hun twee tankstations. Met dit concept profileren ze zich als de culinaire pitstop langs de A27 en geven hiermee het tankstation-ondernemen een nieuwe impuls.

Mattijs Jongeneel – Tankstations Jongeneel

Jongeneel is een familiebedrijf dat in 1980 is begonnen met één tankstation. Vandaag de dag wordt het station gerund door de derde generatie Jongeneels en is het uitgegroeid naar zes locaties. Jongeneel weet zich door middel van innovatie en creativiteit te onderscheiden. Zo wordt de consument onder andere een dogwash en textiel waskiosk aangeboden, evenals een tappunt voor osmosewater, warm water en ambachtelijk schepijs. Hiermee willen ze ervaringen creëren die zo goed zijn, dat ze doorverteld worden.

Johan Kok – Kok Experience

Ondernemer Johan Kok heeftéén van de meest uitgebreide tankstations van Nederland. Naast een shop met cadeauhoek en de verkoop van handgemaakte bonbons, heeft het station een eigen lunchroom-concept: Broodje Kok. In deze lunchroom kunnen verse broodjes worden gekocht en kan er versbereid ontbijt, high tea, (bedrijfs)lunch of catering worden besteld. Naast dit uitgebreide tankstationconcept heeft de familie Kok de ‘Kok Experience’ opgezet. De Kok Experience bestaat uit een in- en outdoor speelparadijs, bioscoop, restaurant en lasergamehal en biedt een spectaculaire beleving voor jong en oud.

Ger Loogman – Loogman Tanken en Wassen

Loogman startte in 1959 met de handel in petroleum, gasflessen en huisbrandolie. Naast het tankstation zijn ze in 1983 begonnen met een carwash als extra dienstverlening. Deze dienstverlening is uitgegroeid tot acht succesvolle wasstraten. Bij Loogman draait het om de totaalbeleving. Daarom heeft hij een project bedacht dat uniek is in de wereld, de Comfort Lane. Met de Comfort Lane wordt tanken weer een ervaring. De klant wordt na het maken van de brandstofkeuze op een lopende band door een medewerker begeleid. Daarnaast is de wasstraat uitgebreid met binnenreiniging, een lange lopende band waar de binnenkant van het voertuig in acht minuten wordt schoongemaakt. De klant kan in de loungehal met mogelijkheid tot een hapje en een drankje (Febo-muur) wachten tot de auto schoon is.

Hans Oomen – Jora Tankstation B.V.

Jora Tankstation B.V. heeft een drietal tankstations (zowel bemand als onbemand), een autobedrijf en een zonnestudio. Op het bemande tankstation hebben ze een fullservice-concept, waar in de avond en nacht aan de pomp kan worden afgerekend. In het tankstation zit ook een zonnestudio. Wegens groot succes is deze al uitgebreid. Hierbij biedt Jora meer dan alleen tanken en wassen. Bovendien waren zij als één van de eersten in de markt actief met vernieuwende foodconcepten.

Gerard van Weelde – Tankstation van Weelde

Tankstation van Weelde heeft in 2014, na vijftig jaar een A-merk te hebben gevoerd, besloten om onder eigen naam en merk verder te opereren. Er staat nu Perfect Energy op de luifel. Het zelf inkopen van zijn brandstof heeft veel voordelen voor Van Weelde. Zo kan hij inkopen op basis van Platts en krijgt hij brandstof aangeleverd op vijftien graden. Daarnaast innoveerde hij in de bakery en begon hij als eerste van Nederland een drive-thru bakery, waardoor klanten voor een vers broodje hun auto niet meer uit hoeven.

Pieter van Gennep

Pieter van Gennep is de eerste ondernemer die zijn station heeft omgekleurd naar Peut, het nieuwe merk van de coöperatieve vereniging De Vrije Pomp. Hiermee is een netwerk van zelfstandige pomphouders ontstaan, dat onder het nieuwe merk opereert en bijvoorbeeld een eigen brandstofkaart uitdeelt en een eigen smeermiddelenlijn heeft. Inmiddels zijn er tien Peut-stations in Nederland. Door de overstap naar Peut werd Van Gennep weer baas over zijn station en kon hij weer concurreren met omliggende locaties.

Rosan Kreijne – Kreijne Holding

Kreijne is een familiebedrijf met zowel een autobedrijf als twee tankstations. Kreijne geeft nieuw elan aan het ondernemerschap door met het ene station te kiezen voor ultiem zelfstandig ondernemerschap middels het concept Peut. Op het andere station hebben ze ervoor gekozen om verder te optimaliseren met een enerverende shop waarbij het culinaire gedeelte op een ander level wordt getild. Door voor de twee verschillende concepten te kiezen, spelen ze in op de behoefte uit de omgeving en bedienen ze de gehele markt.

Martin van Tol – Ototol B.V.

De optimale teamplayer in verenigingsperspectief. Zijn hele leven plaatst hij de belangen van onze branche voorop. Hij is zeer actief in de belangenbehartiging van zijn collega’s en daarin initiatiefnemer. Hij is mede-oprichter geweest van BETA, Nederlands grootste belangenvereniging voor zelfstandige tankstation-ondernemers, waar hij lange periode in het bestuur heeft plaatsgenomen. Tevens is hij (mede) oprichter van gezamenlijke inkooporganisatie voor tankshops, De Splinter. Zelf is hij altijd bijzonder vooruitstrevend in het aanbod en de presentaties van zijn shops.

Nandor Trumpi – Esso Trumpi B.V.

Trumpi is een ondernemer met twee tankstations in Breda. Naast tanken en carwash, kan de hond worden gewassen, staan er textielwasmachines, kunnen klanten in de lunchroom gebruikmaken van zowel broodjes als warme maaltijden, kunnen er pasfoto’s worden gemaakt en kunnen klanten onder de zonnebank. Bovendien onderscheidt Trumpi zich nadrukkelijk in de wijze waarop de producten in de shop worden gepresenteerd.

Ondernemer van het Jaar

De commissie zal zich de komende weken beraden over de genomineerden en bepalen wie de prestigieuze titel van ‘ondernemer van het jaar’ en de volledig verzorgde retailreis met Swiss Connection ter waarde van 1.000 euro in de wacht sleept. Alle professionals uit de tankstationbranche zijn van harte uitgenodigd op de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 15 november aanstaande voor de uitreiking en huldiging van de winnaar van de allereerste BETA Brancheprijs.

Naast de uitreiking van de brancheprijs kunnen bezoekers zich laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Zo zijn er tal van workshops te volgen en is er een beursvloer met ruim negentig exposanten. Ook is er een congres met een uitgebreid programma van topsprekers. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.tankstationvakbeurs.nl of schrijf in via http://www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.