Beta naar Den Haag voor gesprekken met Kamerfracties

Beta is de afgelopen tijd in gesprek gegaan met staatssecretaris Eric Wiebes en diverse Kamerfracties. In deze gesprekken heeft de brancheorganisatie onder meer de subsidies voor elektrische voertuigen en de rol van tankstations in de energietransitie onder de aandacht gebracht van de diverse politici. In maart volgend jaar zijn er Tweede Kamerverkiezingen en de verschillende partijen zijn nu in volle voorbereiding op hun campagnes.

De brancheverenigingen zijn in gesprek gegaan met Pieter Omtzigt (CDA), Erik Ziengs (VVD, zie foto) en staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes. “De staatssecretaris zei dat hij ons een creatief ondernemersvolkje vond, gezien het veranderde aanbod en diversiteit in onze shops”, licht Wim van Gorsel van Beta toe. “Daarnaast bevreemdde het hem dat er nog steeds tankstations bij komen, gezien het aanbod in een overspannen markt.”

“Wij gaven daarop aan dat de latere accijnsafdracht voor bedrijven met een agp-vergunning daar een rol in speelt. Ook is er bij gemeenten op dat gebied vaak geen enkel beleid, behalve dat men graag grond verkoopt. Beter zou men potentiële nieuwe locaties kunnen gebruiken om problemen op te lossen in de kern.”

Alternatieve brandstoffen

De belangenorganisatie heeft ook aandacht gevraagd voor de gang van zaken rondom alternatieve brandstoffen, waaronder elektrisch rijden. Volgens Beta moet de de zelfstandige tankstation-ondernemer daar meer bij betrokken worden. “Als branche hebben wij zeer zeker aandacht voor deze ontwikkelingen, maar tegelijkertijd kunnen we niet veel doen. Je weet niet welke kant het op gaat en je bent afhankelijk van politieke keuzes.”

Daarom is het volgens Van Gorsel van groot belang dat niet alleen consumentenorganisaties gesprekspartner worden van de overheid in deze discussie, maar ook tankstation-ondernemers. “Want welke brandstof uiteindelijk ook dominant wordt, het tankstation blijft daar als locatie een rol in spelen.”

Subsidies

Tevens spraken de belangenbehartigers over de extreem hoge subsidies op elektrische auto’s. Wiebes gaf aan dat daar op korte termijn veel in verandert. Niet verrassend, omdat de bewindsman recentelijk aangaf nauwelijks milieuresultaat te zien van de gunstige fiscale regels voor semi-elektrische auto’s. Hij meldde tevens dat komend jaar maatregelen worden getroffen om rijden op lpg weer aantrekkelijker te maken.

Beta is één van de exposanten op de Tankstation Vakbeurs. Tevens spreken ze op het congres over de maatschappelijke functie van het tankstation. Het congres en de vakbeurs vinden plaats op dinsdag 15 november 2016 in Expo Houten. Inschrijven kan via het registratieformulier.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta naar Den Haag voor gesprekken met Kamerfracties | TankPro.nl

Beta naar Den Haag voor gesprekken met Kamerfracties

Beta is de afgelopen tijd in gesprek gegaan met staatssecretaris Eric Wiebes en diverse Kamerfracties. In deze gesprekken heeft de brancheorganisatie onder meer de subsidies voor elektrische voertuigen en de rol van tankstations in de energietransitie onder de aandacht gebracht van de diverse politici. In maart volgend jaar zijn er Tweede Kamerverkiezingen en de verschillende partijen zijn nu in volle voorbereiding op hun campagnes.

De brancheverenigingen zijn in gesprek gegaan met Pieter Omtzigt (CDA), Erik Ziengs (VVD, zie foto) en staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes. “De staatssecretaris zei dat hij ons een creatief ondernemersvolkje vond, gezien het veranderde aanbod en diversiteit in onze shops”, licht Wim van Gorsel van Beta toe. “Daarnaast bevreemdde het hem dat er nog steeds tankstations bij komen, gezien het aanbod in een overspannen markt.”

“Wij gaven daarop aan dat de latere accijnsafdracht voor bedrijven met een agp-vergunning daar een rol in speelt. Ook is er bij gemeenten op dat gebied vaak geen enkel beleid, behalve dat men graag grond verkoopt. Beter zou men potentiële nieuwe locaties kunnen gebruiken om problemen op te lossen in de kern.”

Alternatieve brandstoffen

De belangenorganisatie heeft ook aandacht gevraagd voor de gang van zaken rondom alternatieve brandstoffen, waaronder elektrisch rijden. Volgens Beta moet de de zelfstandige tankstation-ondernemer daar meer bij betrokken worden. “Als branche hebben wij zeer zeker aandacht voor deze ontwikkelingen, maar tegelijkertijd kunnen we niet veel doen. Je weet niet welke kant het op gaat en je bent afhankelijk van politieke keuzes.”

Daarom is het volgens Van Gorsel van groot belang dat niet alleen consumentenorganisaties gesprekspartner worden van de overheid in deze discussie, maar ook tankstation-ondernemers. “Want welke brandstof uiteindelijk ook dominant wordt, het tankstation blijft daar als locatie een rol in spelen.”

Subsidies

Tevens spraken de belangenbehartigers over de extreem hoge subsidies op elektrische auto’s. Wiebes gaf aan dat daar op korte termijn veel in verandert. Niet verrassend, omdat de bewindsman recentelijk aangaf nauwelijks milieuresultaat te zien van de gunstige fiscale regels voor semi-elektrische auto’s. Hij meldde tevens dat komend jaar maatregelen worden getroffen om rijden op lpg weer aantrekkelijker te maken.

Beta is één van de exposanten op de Tankstation Vakbeurs. Tevens spreken ze op het congres over de maatschappelijke functie van het tankstation. Het congres en de vakbeurs vinden plaats op dinsdag 15 november 2016 in Expo Houten. Inschrijven kan via het registratieformulier.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.