Eerste uitreiking Beta Brancheprijs op Tankstation Vakbeurs

De nieuwe brancheprijs voor innovatieve ondernemers wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Toneel voor de uitreiking van deze Beta Brancheprijs is de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 15 november in Expo Houten. Binnenkort worden de genomineerden voor deze prestigieuze award bekendgemaakt. Ook ondernemers die niet verbonden zijn aan Beta, komen in aanmerking voor de prijs.

De award is in het leven geroepen als eerbetoon aan Edsko Schuitema. De mede-oprichter van branchevereniging Beta heeft zich decennialang ingezet voor de belangen van de tankstationsector, maar overleed vorig jaar. De wortels van zijn werk zijn echter diep gevestigd in de branche.

Innovatief

Op het vorig jaar gehouden 25-jarig jubileumfeest van de vereniging werd de prijs voor het eerst gepresenteerd. Dit jaar zal de prijs voor het eerst worden uitgereikt, op de Tankstation Vakbeurs in Houten. De winnaar van de prijs wordt een ondernemer die creatief, innovatief, onderscheidend en betekenisvol is geweest voor de sector.

De genomineerden worden bepaald door een professionele commissie. Nadat de branche vorig jaar meermaals de gelegenheid heeft gekregen om te stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat, maakt de branchecommissie komende maand de genomineerden definitief bekend.

De commissie bestaat uit:

  • Pieter Omtzigt – Tweede Kamerlid voor het CDA (voorzitter van de branchecommissie)
  • Arend Jan Diephuis – Verantwoordelijke bij Sligro voor het petrolkanaal
  • Ewout Klok – Beta-voorzitter en zelfstandig ondernemer
  • Arjan Meester – Orange Peak Company
  • Tom van Gurp – TankPro

Deze commissie zal de komende weken bijeenkomen en zich beraden over wie er genomineerd zijn en wie uiteindelijk de winnaar wordt van deze prestigieuze prijs.

Wat krijgt de winnaar?

Naast de benoeming tot Ondernemer van het Jaar binnen de petrolbranche en het in de wacht slepen van de prachtige award, uitgereikt door Kamerlid Pieter Omtzigt, krijgt de winnaar een volledige verzorgde professionele retailreis met Swiss Connection ter waarde van duizend euro.

De bestemming van de reis wordt in overleg met Swiss Connection bepaald, maar hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld Berlijn of Kopenhagen. Op deze reis wordt de winnaar overspoeld met nieuwe, innovatieve retailconcepten en handige ‘tips en tricks’ om zelf mee aan de slag te gaan binnen zijn of haar onderneming.

Later deze maand worden de genomineerden bekendgemaakt, waarna de komende tijd de branche uitgebreid op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Kom ook naar de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 15 november en wees erbij als de spectaculaire huldiging van de winnaar van de Beta Brancheprijs 2016 plaatsvindt! Schrijf nu in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.