AVIA start met contactloos betalen op 300 tankstations

Tankstation De Korte Duinen in Soest is de eerste AVIA-locatie in Nederland waar klanten contactloos kunnen betalen. Tot kort geleden was het bij geen enkel tankstation met Tokheim-apparatuur mogelijk om een contactloze betaling te doen, maar daar is vanaf woensdag verandering in gekomen. Op termijn moet op ruim driehonderd vestigingen van de tankstationformule deze vorm van afrekenen mogelijk worden.

Contactloos betalen is relatief nieuw en houdt in dat klanten met behulp van hun pinpas of mobiele telefoon kunnen afrekenen zonder een pincode in te hoeven toetsen. Ze hoeven de bankpas of smartphone, mits uitgerust met NFC-chip, slechts kortstondig tegen een reader te houden. Bij bedragen boven de 25 euro is het wél noodzakelijk om een pincode in te voeren. In Nederland kunnen bijna alle bankpassen contactloze betalingen verrichten. Deze betaalmethode wordt dan ook steeds populairder. In ons land is inmiddels al meer dan honderd miljoen keer op deze wijze afgerekend.

Veiligheid

Door deze nieuwe vorm van betalen toe te passen, hoopt AVIA de veiligheid van zijn tankstations te vergroten. De  hoeveelheid contant geld neemt af, waardoor stations minder aantrekkelijk worden voor overvallers. Ook zorgt contactloos betalen voor kortere wachtrijen, omdat transacties sneller kunnen worden afgehandeld. Momenteel gaat het nog om één station, maar als alles volgens planning verloopt zijn over twee maanden meer dan driehonderd AVIA’s voorzien van de nieuwe mogelijkheden.

AVIA is één van de exposanten op de Tankstation Vakbeurs. Bent u ook benieuwd naar de laatste ontwikkelingen bij AVIA of bij andere standhouders? Kom naar dit evenement voor de petrolbranche op dinsdag 15 november in Expo Houten. Schrijf nu in via: www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AVIA start met contactloos betalen op 300 tankstations | TankPro.nl

AVIA start met contactloos betalen op 300 tankstations

Tankstation De Korte Duinen in Soest is de eerste AVIA-locatie in Nederland waar klanten contactloos kunnen betalen. Tot kort geleden was het bij geen enkel tankstation met Tokheim-apparatuur mogelijk om een contactloze betaling te doen, maar daar is vanaf woensdag verandering in gekomen. Op termijn moet op ruim driehonderd vestigingen van de tankstationformule deze vorm van afrekenen mogelijk worden.

Contactloos betalen is relatief nieuw en houdt in dat klanten met behulp van hun pinpas of mobiele telefoon kunnen afrekenen zonder een pincode in te hoeven toetsen. Ze hoeven de bankpas of smartphone, mits uitgerust met NFC-chip, slechts kortstondig tegen een reader te houden. Bij bedragen boven de 25 euro is het wél noodzakelijk om een pincode in te voeren. In Nederland kunnen bijna alle bankpassen contactloze betalingen verrichten. Deze betaalmethode wordt dan ook steeds populairder. In ons land is inmiddels al meer dan honderd miljoen keer op deze wijze afgerekend.

Veiligheid

Door deze nieuwe vorm van betalen toe te passen, hoopt AVIA de veiligheid van zijn tankstations te vergroten. De  hoeveelheid contant geld neemt af, waardoor stations minder aantrekkelijk worden voor overvallers. Ook zorgt contactloos betalen voor kortere wachtrijen, omdat transacties sneller kunnen worden afgehandeld. Momenteel gaat het nog om één station, maar als alles volgens planning verloopt zijn over twee maanden meer dan driehonderd AVIA’s voorzien van de nieuwe mogelijkheden.

AVIA is één van de exposanten op de Tankstation Vakbeurs. Bent u ook benieuwd naar de laatste ontwikkelingen bij AVIA of bij andere standhouders? Kom naar dit evenement voor de petrolbranche op dinsdag 15 november in Expo Houten. Schrijf nu in via: www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.