Tankpas-aanbieder Xximo breidt uit naar Duitsland

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Xximo breidt zijn dienstverlening voor mobiliteitskaarten uit naar Duitsland. Met de betaaldienst, die vanaf 1 oktober 2016 in Duitsland verkrijgbaar is, kunnen gebruikers onder meer tanken, parkeren en taxi’s bestellen. Zo’n negentig procent van de tankstations bij de oosterburen kunnen betalingen van de tankpas verwerken. Xximo is ook actief in Nederland en België.

Naast een uitgebreid netwerk van tankstations is ook een samenwerking aangegaan met onder andere Deutsche Bahn, Greenwheels en Car2Go. Daarnaast kunnen pashouders gebruikmaken van snelgroeiende nieuwe spelers in mobiliteit voor auto en fiets delen, voor mobiel parkeren en van de taxidiensten Uber en MyTaxi. Tevens wil het bedrijf de administratieve afhandeling van al deze transacties zo eenvoudig mogelijk maken.

Tankpassen

“De meeste Duitse zakenrijders hebben vaak drie verschillende tankpassen om op voldoende locaties te kunnen tanken. Met als gevolg allemaal aparte facturen, gebruikersportalen en pincodes”, zegt Xximo-directeur Patrick Bunnik. “Doordat gebruikers ook bij negentig procent van de Duitse tankstations kunnen betalen, wordt die administratieve rompslomp overbodig.” De Duitse afdeling van het bedrijf is gevestigd in Frankfurt.

Xximo is opgericht in 2011 en biedt zijn gebruikers een digitaal platform waar ze alle vormen van zakenreizen kunnen plannen, beheren en betalen. Het bedrijf wil oplossingen bieden bij het tanken, het factureren, het delen van auto’s en fietsen, en het betalen van wegentol en parkeerkosten. Tevens biedt het gebruikers de mogelijkheid om taxi’s of het openbaar vervoer te gebruiken en om vergaderzalen, hotels en vluchten te boeken. De aandelen zijn in handen van Tendris Holding, Sodexo en het management.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankpas-aanbieder Xximo breidt uit naar Duitsland | TankPro.nl

Tankpas-aanbieder Xximo breidt uit naar Duitsland

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Xximo breidt zijn dienstverlening voor mobiliteitskaarten uit naar Duitsland. Met de betaaldienst, die vanaf 1 oktober 2016 in Duitsland verkrijgbaar is, kunnen gebruikers onder meer tanken, parkeren en taxi’s bestellen. Zo’n negentig procent van de tankstations bij de oosterburen kunnen betalingen van de tankpas verwerken. Xximo is ook actief in Nederland en België.

Naast een uitgebreid netwerk van tankstations is ook een samenwerking aangegaan met onder andere Deutsche Bahn, Greenwheels en Car2Go. Daarnaast kunnen pashouders gebruikmaken van snelgroeiende nieuwe spelers in mobiliteit voor auto en fiets delen, voor mobiel parkeren en van de taxidiensten Uber en MyTaxi. Tevens wil het bedrijf de administratieve afhandeling van al deze transacties zo eenvoudig mogelijk maken.

Tankpassen

“De meeste Duitse zakenrijders hebben vaak drie verschillende tankpassen om op voldoende locaties te kunnen tanken. Met als gevolg allemaal aparte facturen, gebruikersportalen en pincodes”, zegt Xximo-directeur Patrick Bunnik. “Doordat gebruikers ook bij negentig procent van de Duitse tankstations kunnen betalen, wordt die administratieve rompslomp overbodig.” De Duitse afdeling van het bedrijf is gevestigd in Frankfurt.

Xximo is opgericht in 2011 en biedt zijn gebruikers een digitaal platform waar ze alle vormen van zakenreizen kunnen plannen, beheren en betalen. Het bedrijf wil oplossingen bieden bij het tanken, het factureren, het delen van auto’s en fietsen, en het betalen van wegentol en parkeerkosten. Tevens biedt het gebruikers de mogelijkheid om taxi’s of het openbaar vervoer te gebruiken en om vergaderzalen, hotels en vluchten te boeken. De aandelen zijn in handen van Tendris Holding, Sodexo en het management.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.