Oliehandelaar Finco verkoopt aandelen aan investeringsfonds

Finco Fuel heeft een minderheid van zijn aandelen verkocht aan investeringsfonds NIBC Mezzanine & Equity Partners. Het gaat om de Nederlandse onderdelen van het in Dordrecht gevestigde Finco. De handelsactiviteiten in Azië en de tankopslag-terminal in Amsterdam zijn geen onderdeel van de transactie. Hoeveel geld met de deal is gemoeid, hebben beide partijen niet bekendgemaakt.

Finco is een groeiende onderneming op de Nederlandse downstream-oliemarkt. De groothandel, retail, bunkering en directe leveringen van minerale en biobrandstoffen behoren tot de kernactiviteiten van het bedrijf, dat ook onder de naam Gulf Nederland en Dalhuisen in ons land actief is.

Groei

“Met het toetreden van NIBC als minderheidsaandeelhouder versterken we onze positie in de Nederlandse markt en worden de groeiambities verder gecontinueerd”, aldus Finco. De overdracht van de aandelen aan het investeringsfonds van de Nederlandse bank NIBC is inmiddels goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM.

Doordat grote oliemaatschappijen zich steeds meer terugtrekken uit de downstream-oliemarkt ziet Finco aantrekkelijke groeimogelijkheden, omdat er ruimte ontstaat voor nieuwe en onafhankelijke marktpartijen. Eerder dit jaar nam het bedrijf in Groningen een opslagterminal over van Total en Kuwait Petroleum en kocht het de Gulf-groothandelsactiviteiten en logistiek van Enviem.

Lees ook: Finco rondt overname af van groothandelsactiviteiten Gulf

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oliehandelaar Finco verkoopt aandelen aan investeringsfonds | TankPro.nl

Oliehandelaar Finco verkoopt aandelen aan investeringsfonds

Finco Fuel heeft een minderheid van zijn aandelen verkocht aan investeringsfonds NIBC Mezzanine & Equity Partners. Het gaat om de Nederlandse onderdelen van het in Dordrecht gevestigde Finco. De handelsactiviteiten in Azië en de tankopslag-terminal in Amsterdam zijn geen onderdeel van de transactie. Hoeveel geld met de deal is gemoeid, hebben beide partijen niet bekendgemaakt.

Finco is een groeiende onderneming op de Nederlandse downstream-oliemarkt. De groothandel, retail, bunkering en directe leveringen van minerale en biobrandstoffen behoren tot de kernactiviteiten van het bedrijf, dat ook onder de naam Gulf Nederland en Dalhuisen in ons land actief is.

Groei

“Met het toetreden van NIBC als minderheidsaandeelhouder versterken we onze positie in de Nederlandse markt en worden de groeiambities verder gecontinueerd”, aldus Finco. De overdracht van de aandelen aan het investeringsfonds van de Nederlandse bank NIBC is inmiddels goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM.

Doordat grote oliemaatschappijen zich steeds meer terugtrekken uit de downstream-oliemarkt ziet Finco aantrekkelijke groeimogelijkheden, omdat er ruimte ontstaat voor nieuwe en onafhankelijke marktpartijen. Eerder dit jaar nam het bedrijf in Groningen een opslagterminal over van Total en Kuwait Petroleum en kocht het de Gulf-groothandelsactiviteiten en logistiek van Enviem.

Lees ook: Finco rondt overname af van groothandelsactiviteiten Gulf

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.