Suïcidale man rijdt bewust in op Shell-tankstation De Andel

De man die zaterdagavond met zijn auto Shell-station De Andel ramde, deed dat met opzet. De 33-jarige inwoner van Almere wilde op deze manier zelfmoord plegen. Als gevolg van de actie is het tankstation bij Gouda aan de A12 volledig afgebrand, zowel het voorterrein als de tankshop. De man is bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis. Verder raakte niemand gewond.

In de nacht van zaterdag op zondag rond 23.50 uur reed een Almeerder met zijn auto hard in op een brandstofpomp van het snelwegstation. Als gevolg daarvan ontstond er brand. Een omstander wist de man nog wel uit zijn auto te bevrijden.

Verwoestend

De brand was verwoestend. Van het tankstation bleef weinig meer over. Ook enkele auto’s raakten beschadigd door de brand. Gelukkig konden de noodstops van de brandstofpompen worden geactiveerd, waardoor het vuur de brandstoftanks niet kon bereiken.

Kort na het incident werd de suïcidale man naar het ziekenhuis afgevoerd, waar uiteindelijk bleek dat hij alleen een gebroken elleboog had. De Almeerder is door de politie vastgezet op verdenking van brandstichting en poging tot doodslag. Door het incident was de A12 tussen Gouda en Reeuwijk in beide richtingen tijdelijk afgesloten voor verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.