bp

BP opent nieuw snelwegstation aan A1 bij Muiden

bp

BP heeft maandag zijn nieuwe tankstation aan de A1 bij Muiden geopend. De locatie op verzorgingsplaats Honswijck is een vervanger van het oude station. De vestiging heeft een grotere shop, meer opstelplaatsen op het voorterrein en een carwash, wat tamelijk ongebruikelijk is voor een snelwegstation. In de nieuwe shop is veel aandacht voor verse producten en is gestart met assortiment van eigen label.

Het nieuwe BP-tankstation is een direct gevolg van de verlegging en verbreding van de A1, bedoeld om de doorstroming te verbeteren en de leefbaarheid van Muiden te vergroten. Het ‘oude’ station moest hiervoor worden verplaatst. De maatschappij maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuw en groter tankstation te bouwen met voldoende capaciteit om het toenemende aantal klanten hier snel en optimaal te bedienen.

Het totale concessiegebied heeft een oppervlakte van zo’n 11.500 vierkante meter. Er zijn 25 opstelplaatsen voor brandstoffen, waarvan twee voor lpg, twintig voor multi-producten (regulier en premium) en drie dubbelzijdige speciaal voor trucks, inclusief Adblue. Tevens is een snellaadvoorziening voor elektrische auto’s aanwezig, met twee laadpunten waar e-voertuigen in minder dan twintig minuten kunnen opladen. Het station heeft bovendien als een van de weinige snelweglocaties in Nederland een carwash.

Nieuwe generatie shop

De winkelruimte heeft een oppervlakte van ongeveer 410 vierkanten meter, zo’n 170 meer dan het ‘oude’ tankstation. Deze ruimte biedt plaats aan een nieuwe generatie Wild Bean Cafe met een opgefriste ‘look & feel’ en inrichting. Tevens is er een aangepast assortiment, met blijvende nadruk op duurzame en vers voor de klant bereide etenswaren.

Zo kunnen klanten in het vernieuwde Wild Bean Cafe terecht voor verschillende soorten belegde broodjes, luxe sandwiches, ambachtelijke tosti’s en hotdogs. Een kop koffie (semi-baristastijl) – met keuze uit diverse soorten opgeschuimde melk – kan worden gecombineerd met nieuwe zoete en hartige bakkerijproducten.

Eigen label

Een open koeling biedt ruimte aan voorverpakte producten onder eigen label; van sappen, salades, vers fruit en smoothies tot aan verse yoghurt met fruit of granola. In de warmhoudkast vinden klanten het vertrouwde, duurzame snackassortiment terug. De shop bij BP Honswijck biedt klanten naast de gebruikelijke statafels ook een zitgedeelte waar aankopen rustig genuttigd kunnen worden.

Bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe locatie is gekeken naar energiebesparing door middel van onder meer led-verlichting en een geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem. Het station werd gezamenlijk ontworpen met ingenieursbureau Meijer & Van Eerden, dat ook verantwoordelijk was voor het projectmanagement. De Antea Group trad op als hoofdaannemer.

BP Nederland heeft zo’n tweeduizend medewerkers, die zich voornamelijk bezighouden met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen. Met ongeveer 350 tankstations is BP één van de grotere spelers op de Nederlandse brandstoffenmarkt. Op dit moment beschikken zo’n zeventig BP-vestigingen in Nederland over een Wild Bean Cafe. Daarnaast is op ongeveer vijftig locaties een WBC Express-variant geïntroduceerd, een onbemand koffieconcept voor met name kleinere, lokale stations.

Lees binnenkort een uitgebreid verhaal over het nieuwe BP-station op TankPro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.