Gulf koopt vijftien tankstations in België van Pollet

Gulf heeft in België vijftien tankstations overgenomen van brandstofhandelaar Pollet. Het gaat hierbij om veertien onbemande vestigingen en een bemande locatie. De stations liggen alle in Vlaanderen en worden momenteel uitgebaat onder het eigen Pollet-merk. Of er na de transactie een omkleuring plaatsvindt, wordt op een later tijdstip bepaald. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, hebben beide bedrijven niet bekendgemaakt.

Op dit moment heeft Gulf al ruim honderd tankstations bij de zuiderburen, zowel onder het eigen oranjeblauwe merk als onder de VDV-formule. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in onder meer de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

De per 20 juni van Pollet overgenomen stations liggen voor een aanzienlijk deel ook in deze provincies, al zijn er ook locaties gevestigd in Vlaams-Brabant. Geen van de overgenomen stations is gevestigd in Wallonië. De overige onderdelen van Pollet, zoals het leveren van huisbrandolie en het beheer en de exploitatie van andere tankstations blijven buiten de deal.

Focus op retail

De overname van de vijftien locaties bij de zuiderburen past in de vernieuwde strategie van Gulf om meer te focussen op retail, zowel in Nederland als in België. Als onderdeel van de nieuwe koers verkocht moederbedrijf Enviem dit jaar een aanzienlijk deel van de groothandelsactiviteiten aan Finco. Dinsdag werd bekend dat het in Harderwijk gevestigde bedrijf ook andere delen van de groothandelstak verkoopt, evenals de opslagterminal in Amsterdam en drie binnenvaartschepen.

Enviem heeft in Nederland ongeveer driehonderd tankstations onder TinQ-vlag en daarnaast nog zo’n tachtig locaties onder diverse andere merken, waaronder Gulf, BP en Shell.

Lees ook: Argos-moederbedrijf neemt opslagterminal over van Enviem

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.