Ewout Klok nieuwe voorzitter van branchevereniging Beta

Ewout Klok is de nieuwe voorzitter van belangenorganisatie Beta. Hij was eerder ook al voorzitter, van 2005 tot en met 2012. De Drentse ondernemer volgt interim-voorzitter Wim van Gorsel op, die de functie een jaar lang bekleedde. Laatstgenoemde blijft wel als vice-voorzitter in het bestuur van de vereniging zitten en gaat zich meer richten op lobby-activiteiten. De overige bestuursposities blijven ongewijzigd.

In zijn vorige bestuursperiode zette Klok zich onder meer in voor de terugkeer van alcoholische dranken in de tankshop. Een langlopende juridische procedure bracht uiteindelijk niet het gewenste resultaat. De ondernemer wil zich tijdens zijn nieuwe voorzitterschap richten op het verbeteren van de positie van zelfstandige tankstations door extra aandacht voor veiligheid en shoprendement.

Klok heeft een Shell-tankstation in Hoogeveen, was in het verleden raadslid voor de VVD in gemeente Hoogeveen en tot 2015 voorzitter van de VVD-afdeling in Drenthe. Hij stopte met die functie toen hij vorig jaar weer plaatsnam in het Beta-bestuur.

Petra van Stijn

Vóór Van Gorsel was de Arnhemse tankstation-ondernemer Petra van Stijn actief als voorzitter. Zij stopte vorig jaar met het uitbaten van haar station en stopte ook als voorzitter. Van Gorsel werd toen aangesteld als interim-voorzitter. Nu maakt hij dus plaats voor Klok.

Van Gorsel blikte tijdens de Algemene Leden Vergadering van 30 juni terug op het jaar. Hij was positief gestemd, onder meer doordat het ledenaantal van de branchevereniging groeide en vanwege de oprichting van Beta Young Professionals, een zusterorganisatie die zich richt op jonge tankstation-ondernemers.

“We zijn leidend in de branche als het gaat om initiatief nemen inzake actualiteiten, zoals tabak, betalingsverkeer en milieuwetgeving. Daarnaast hebben we tal van afspraken gemaakt die flink voordeel opleveren voor de leden.” Tevens wees Van Gorsel op enkele bedreigingen, zoals partijen die de verkoop van tabak aan banden willen leggen, marges die onder druk staan en accijnzen die uit de pas lopen met de buurlanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.