Bever Innovations ontwikkelt software voor ‘slimme’ lampen

Bever Innovations heeft een draadloze applicatie ontwikkeld die tankstationverlichting op afstand kan besturen, beheren en monitoren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde software en een app. Met deze innovatie kunnen verschillende apparaten onderling met elkaar communiceren, wat voor tankstations diverse voordelen biedt. Het bedrijf uit Zierikzee rolt de noviteit dit jaar wereldwijd uit.

Door toepassing van de nieuwe technologie kan bijvoorbeeld het onderhoud van de lampen worden verbeterd. “Je kunt hiermee van een tijdgebaseerd onderhoud overschakelen op preventief en conditiegebaseerd onderhoud, of een netwerk van led-lampen creëren dat statusupdates kan lezen”, aldus commercieel directeur Jeannot Bruggeling.

Onderhoud

“Als bijvoorbeeld in de nabije toekomst een armatuur het begeeft, kan het netwerk een bericht naar een onderhoudsbedrijf sturen. Problemen kunnen daardoor in de kiem worden gesmoord. Verschillende apparaten kunnen hiermee onderdeel worden van één netwerk, in wezen beïnvloed door een grote hoeveelheid gegevens”, legt Bruggeling uit. Ook is het nu mogelijk om de data die de sensoren in de verlichting genereren (bewegings-, licht- en temperatuursensoren) te gebruiken ter verbetering van de service op het voorterrein.

Bever Innovations rolt deze technologie dit jaar wereldwijd uit en is hoopvol gestemd. “We zijn van mening dat dit een keerpunt betekent voor de petrolretail. Oliemaatschappijen en tankstation-eigenaren beschikken over veel brede en onderling verbonden informatie, die veel effectiever kan worden gecombineerd. Het is een nieuwe manier van samenwerken en kennis delen die in het verleden niet voorkwam.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bever Innovations ontwikkelt software voor ‘slimme’ lampen | TankPro.nl

Bever Innovations ontwikkelt software voor ‘slimme’ lampen

Bever Innovations heeft een draadloze applicatie ontwikkeld die tankstationverlichting op afstand kan besturen, beheren en monitoren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde software en een app. Met deze innovatie kunnen verschillende apparaten onderling met elkaar communiceren, wat voor tankstations diverse voordelen biedt. Het bedrijf uit Zierikzee rolt de noviteit dit jaar wereldwijd uit.

Door toepassing van de nieuwe technologie kan bijvoorbeeld het onderhoud van de lampen worden verbeterd. “Je kunt hiermee van een tijdgebaseerd onderhoud overschakelen op preventief en conditiegebaseerd onderhoud, of een netwerk van led-lampen creëren dat statusupdates kan lezen”, aldus commercieel directeur Jeannot Bruggeling.

Onderhoud

“Als bijvoorbeeld in de nabije toekomst een armatuur het begeeft, kan het netwerk een bericht naar een onderhoudsbedrijf sturen. Problemen kunnen daardoor in de kiem worden gesmoord. Verschillende apparaten kunnen hiermee onderdeel worden van één netwerk, in wezen beïnvloed door een grote hoeveelheid gegevens”, legt Bruggeling uit. Ook is het nu mogelijk om de data die de sensoren in de verlichting genereren (bewegings-, licht- en temperatuursensoren) te gebruiken ter verbetering van de service op het voorterrein.

Bever Innovations rolt deze technologie dit jaar wereldwijd uit en is hoopvol gestemd. “We zijn van mening dat dit een keerpunt betekent voor de petrolretail. Oliemaatschappijen en tankstation-eigenaren beschikken over veel brede en onderling verbonden informatie, die veel effectiever kan worden gecombineerd. Het is een nieuwe manier van samenwerken en kennis delen die in het verleden niet voorkwam.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.