Texaco, AVIA, Total en Veenema Olie openen nieuwe stations

Diverse tankstationbedrijven werken op dit moment aan de uitbreiding van hun netwerk. Zo opende AVIA recentelijk een nieuwe locatie in Schagerbrug, kwam er bij een vestiging in Kootwijkerbroek Total Express op de luifel te staan en mag Veenema Olie een station realiseren in Sneek. Ook zijn er diverse andere wijzigingen in het tankstationlandschap, ook in België. Bekijk hieronder een overzicht.

In Sneek komt binnenkort een nieuwe Texaco. De Friese brandstofhandelaar Veenema Olie mag het station bouwen, nadat tegenstanders aan het kortste eind trokken bij de Raad van State. Bij de locatie komt een shop en een vulpunt voor lpg en gtl (gas to liquids). Veenema Olie is gevestigd in Sneek en heeft momenteel een netwerk van vijf locaties, twee Texaco’s, twee Firezones en een Total, exclusief de nog te bouwen vestiging.

Texaco

Op korte termijn komt er waarschijnlijk nóg een Texaco bij, in Den Hoorn, vlakbij een afrit van de A4. Uiteraard komt er een shop bij, zoals gebruikelijk bij Texaco-locaties. Eerder deze maand werd al een ander tankstation in de Zuid-Hollandse plaats geopend. Het ging toen om een vestiging van energiehandelaar DC Berkel.

AVIA

Tankstationformule AVIA heeft onlangs een onbemande vestiging geopend in het Noord-Hollandse Schagerbrug. De nieuwe locatie ligt aan de N248. Naast reguliere en premium benzine en diesel, kunnen klanten er Adblue tanken. Tevens is er een onbemande carwash gevestigd.

Total

In Kootwijkerbroek is een nieuwe onbemande Total opengegaan. Het voorheen bemande station ligt aan de Garderbroekerweg in de Gelderse plaats en het beheer is, net als vóór de omkleuring, in handen van de naastgelegen fietsenzaak Bouwman Tweewielers. Normaal gesproken mag bij een Express-station geen lpg worden getankt, maar omdat Bouwman toezicht houdt, kunnen klanten er toch terecht voor autogas.

Q8 Easy

Kuwait Petroleum heeft maandag in België een nieuwe locatie geopend. Het gaat om een vestiging in de Waalse plaats Ben-Ahin, die geëxploiteerd wordt volgens de onbemande Q8 Easy-formule. Inmiddels heeft de Koeweitse maatschappij bij de zuiderburen meer dan 460 tankstations. In Nederland is dat aantal beduidend kleiner. Bovendien worden de meeste locaties uitgebaat onder Tango-vlag.

Giethoorn

In Giethoorn komt ook een nieuw tankstation. De plaatselijke ondernemer Roelof Stevens wil een tanklocatie aanleggen, die ook geschikt is voor de scheepvaart. Omwonenden en de uitbater van een ander tankstation in de Overijsselse plaats zijn tegen, maar het gemeentebestuur heeft de bezwaren naast zich neergelegd.

Kesteren

Eerder deze maand gaf de Raad van State toestemming voor de komst van een vestiging in de Gelderse plaats Kesteren. Uitbaters van andere tanklocaties in het dorp hebben geprotesteerd tegen de bouw van een nieuw station, maar zij kregen het juridisch orgaan niet aan hun zijde. Het betreft een onbemande vestiging die uitsluitend geschikt is voor vrachtauto’s.

Hyundai

Hyundai is een vreemde eend in de tankstationbijt, omdat het een autoproducent is. Het overweegt echter om bij hun toekomstige hoofdkantoor in de regio Amsterdam een waterstofstation te bouwen. Het van oorsprong Zuid-Koreaanse bedrijf gelooft sterk in een toekomst voor waterstof en heeft daarvoor het ix35-model ontwikkeld en op de markt gebracht.

Op dit moment zijn er in Nederland pas enkele plekken waar waterstof kan worden getankt, maar in 2020 moet dat aantal zijn uitgegroeid tot twintig locaties. Ook diverse andere petrol- en niet-petrolbedrijven hebben plannen om met waterstof te starten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Texaco, AVIA, Total en Veenema Olie openen nieuwe stations | TankPro.nl

Texaco, AVIA, Total en Veenema Olie openen nieuwe stations

Diverse tankstationbedrijven werken op dit moment aan de uitbreiding van hun netwerk. Zo opende AVIA recentelijk een nieuwe locatie in Schagerbrug, kwam er bij een vestiging in Kootwijkerbroek Total Express op de luifel te staan en mag Veenema Olie een station realiseren in Sneek. Ook zijn er diverse andere wijzigingen in het tankstationlandschap, ook in België. Bekijk hieronder een overzicht.

In Sneek komt binnenkort een nieuwe Texaco. De Friese brandstofhandelaar Veenema Olie mag het station bouwen, nadat tegenstanders aan het kortste eind trokken bij de Raad van State. Bij de locatie komt een shop en een vulpunt voor lpg en gtl (gas to liquids). Veenema Olie is gevestigd in Sneek en heeft momenteel een netwerk van vijf locaties, twee Texaco’s, twee Firezones en een Total, exclusief de nog te bouwen vestiging.

Texaco

Op korte termijn komt er waarschijnlijk nóg een Texaco bij, in Den Hoorn, vlakbij een afrit van de A4. Uiteraard komt er een shop bij, zoals gebruikelijk bij Texaco-locaties. Eerder deze maand werd al een ander tankstation in de Zuid-Hollandse plaats geopend. Het ging toen om een vestiging van energiehandelaar DC Berkel.

AVIA

Tankstationformule AVIA heeft onlangs een onbemande vestiging geopend in het Noord-Hollandse Schagerbrug. De nieuwe locatie ligt aan de N248. Naast reguliere en premium benzine en diesel, kunnen klanten er Adblue tanken. Tevens is er een onbemande carwash gevestigd.

Total

In Kootwijkerbroek is een nieuwe onbemande Total opengegaan. Het voorheen bemande station ligt aan de Garderbroekerweg in de Gelderse plaats en het beheer is, net als vóór de omkleuring, in handen van de naastgelegen fietsenzaak Bouwman Tweewielers. Normaal gesproken mag bij een Express-station geen lpg worden getankt, maar omdat Bouwman toezicht houdt, kunnen klanten er toch terecht voor autogas.

Q8 Easy

Kuwait Petroleum heeft maandag in België een nieuwe locatie geopend. Het gaat om een vestiging in de Waalse plaats Ben-Ahin, die geëxploiteerd wordt volgens de onbemande Q8 Easy-formule. Inmiddels heeft de Koeweitse maatschappij bij de zuiderburen meer dan 460 tankstations. In Nederland is dat aantal beduidend kleiner. Bovendien worden de meeste locaties uitgebaat onder Tango-vlag.

Giethoorn

In Giethoorn komt ook een nieuw tankstation. De plaatselijke ondernemer Roelof Stevens wil een tanklocatie aanleggen, die ook geschikt is voor de scheepvaart. Omwonenden en de uitbater van een ander tankstation in de Overijsselse plaats zijn tegen, maar het gemeentebestuur heeft de bezwaren naast zich neergelegd.

Kesteren

Eerder deze maand gaf de Raad van State toestemming voor de komst van een vestiging in de Gelderse plaats Kesteren. Uitbaters van andere tanklocaties in het dorp hebben geprotesteerd tegen de bouw van een nieuw station, maar zij kregen het juridisch orgaan niet aan hun zijde. Het betreft een onbemande vestiging die uitsluitend geschikt is voor vrachtauto’s.

Hyundai

Hyundai is een vreemde eend in de tankstationbijt, omdat het een autoproducent is. Het overweegt echter om bij hun toekomstige hoofdkantoor in de regio Amsterdam een waterstofstation te bouwen. Het van oorsprong Zuid-Koreaanse bedrijf gelooft sterk in een toekomst voor waterstof en heeft daarvoor het ix35-model ontwikkeld en op de markt gebracht.

Op dit moment zijn er in Nederland pas enkele plekken waar waterstof kan worden getankt, maar in 2020 moet dat aantal zijn uitgegroeid tot twintig locaties. Ook diverse andere petrol- en niet-petrolbedrijven hebben plannen om met waterstof te starten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.