Bovag en Nove organiseren workshop Ondernemingsdossier

Om tankstation-ondernemers te helpen bij het aanmaken van een eigen Ondernemingsdossier, organiseren brancheverenigingen Bovag en Nove op 30 juni een interactieve workshop. Deze vindt plaats bij het onderkomen van beide verenigingen in Bunnik. Het Ondernemingsdossier is een gratis softwaretool waarmee ondernemers al hun vergunningen veilig in de ‘cloud’ kunnen zetten. Toezichthouders, zoals milieudiensten, kunnen op afstand alle vergunningen inzien; wat betekent dat zij niet meer langs hoeven te komen.

“En dat scheelt ondernemers tijd, geld en ergernis”, licht Bovag-milieuspecialist Jan Bessembinders toe. “Maar om daar ook van te profiteren, moet je natuurlijk wél een eigen Ondernemingsdossier aanmaken. En daar gaan wij de workshopbezoekers mee helpen.”

De workshop is zeer praktijkgericht. “Deelnemers lopen op 30 juni letterlijk met hun laptop onder de arm het Bovag-huis binnen en lopen na afloop weer naar buiten met een werkend Ondernemingsdossier.”

Hulp

Leden reageren positief op het Ondernemingsdossier, maar tegelijkertijd geven ze aan dat enige hulp bij het inrichten van het dossier wel prettig zou zijn. “Vooral bij de Activiteiten Internet Module (AIM), die je bij het inrichten van je dossier moet doorlopen, is dat makkelijk”, legt Bessembinders uit. “Tijdens de workshop stellen we leden van Bovag en Nove daarom in staat om onder deskundige begeleiding een eigen dossier aan te maken.”

De bijeenkomst start om 10:00 en eindigt om 12:30 met een lunch. Beide brancheverenigingen raden ondernemers aan om te komen, want vragen worden direct beantwoord. “Voorkennis over het Ondernemingsdossier is niet vereist, een laptop met wifi-mogelijkheid wél, dus breng die mee.”

Opgeven kan via tankstations@bovag.nl.

Beta is ook betrokken bij het project Ondernemersdossier en zal voor de Beta-leden een eigen bijeenkomst organiseren met een workshop ‘Ondernemersdossier’.

Lees ook: Beta, Bovag en Nove introduceren ‘digitale kluis’ voor belangrijke documenten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.