Grootste Shell-station ter wereld officieel heropend

Shell heeft woensdag zijn grootste tankstation ter wereld officieel heropend. De locatie ligt in Luxemburg aan de snelweg E25 en is de afgelopen tijd uitgebreid gerenoveerd. Het vernieuwde snelwegstation heeft verschillende primeurs, en cijfers over de grootte van de locatie doen menig tankstationvolger duizelen.

Shell Berchem is dertig keer groter dan het gemiddelde Europese tankstation, met een totale oppervlakte van zestigduizend vierkante meter. Op piekdagen komen er tot 25.000 gasten langs. Maar liefst twintig tot dertig brandstofwagens zijn iedere dag (!) nodig om de brandstofpompen bij te vullen. Niet toevallig beschikt de locatie over twee uitgebreide voorterrein, een voor personenauto’s (27 brandstofpompen) en een voor trucks (24 pompen).

Vernieuwingen

Het bedrijf heeft de vernieuwing ook aangegrepen om diverse nieuwigheden te presenteren. Zo is er een innovatief tanksysteem voor vrachtauto’s, waarmee de tanktijd tot vijftig procent kan worden verkort en waarmee met één betaaltransactie meerdere tanks eenvoudig kunnen worden bijgevuld. Daarnaast is het station voorzien van interactieve schermen, waarop in dertien verschillende talen verkeers- en weerinformatie en aanbiedingen kunnen worden getoond.

Het volledig vernieuwde winkelgedeelte biedt diverse winkels, waaronder de Shell Select Shop met een breed aanbod aan producten zoals fruit, smoothies, drankjes, snoepgoed, vers gemaakte broodjes, soepen en panini’s. Voor degenen die op zoek zijn naar rust en even willen bijkomen, zijn diverse mogelijkheden op de eerste etage. Hier bevinden zich vestigingen van onder meer Starbucks en McDonald’s. Daarnaast hebben de uitgebreide sanitaire voorzieningen van 2theloo een upgrade gekregen. De vestiging ligt aan de oostkant van de snelweg tussen Luxemburg-stad en de Franse grens. Het nieuwe shopconcept Deli by Shell is hier niet toegepast. De multinational heeft gekozen voor Deli2Go.

Brandstofprijzen

Luxemburg staat bekend om zijn lage brandstofprijzen. Veel buitenlandse toeristen en truckers rijden door het land om de tank goedkoop te kunnen vullen. Een andere bijkomende factor is dat vrachtauto’s de Luxemburgse snelweg niet mogen verlaten als ze geen bestemming hebben in het land. Tanken bij een rijkswegstation is voor hen de enige optie om te kunnen profiteren van de lage brandstofprijzen.

Eind vorige maand plaatste technisch installatiebedrijf Hamer de nieuwe reclamemast. De nieuwe mast is met 24 meter de hoogste op een Shell-locatie in Europa. Tijdens de werkzaamheden werd de snelweg tijdelijk afgesloten, zodat de oude mast veilig kon worden gedemonteerd. Na een grondige inspectie en een ‘dubbelcheck’ kon de nieuwe mast de lucht in. Van startpunt tot de positionering op het ankerpunt duurde dit slechts 12,5 minuut. Nadat de panelen werden gemonteerd en de elektra was aangesloten, was om 14:00 uur de nieuwe mast volledig geïnstalleerd.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.