olie, raffinage, shell, pernis, tankauto

Shell, Google en Philips meest favoriete werkgevers

olie, raffinage, shell, pernis, tankauto

Shell, Google en Philips zijn meest favoriete werkgevers onder Nederlandse hoogopgeleiden. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2016 onder ruim 4.000 hbo+’ers tot 45 jaar. Shell heeft de eerste plaats weer terugveroverd, nadat zij vorig jaar hun plaats moesten afstaan aan KLM. Google staat dit jaar voor het eerst in de top 3.

Onder hoogopgeleiden blijft het vertrouwen in de arbeidsmarkt groeien, zo blijkt uit het onderzoek van Intermediair. Bijna een kwart (23 procent) van de hoogopgeleiden omschrijft de arbeidsmarkt nu als (zeer) gunstig, terwijl dit vorig jaar nog 16 procent was. Daarnaast zijn mannen (32 procent) opnieuw een stuk positiever over de arbeidsmarkt dan vrouwen (14 procent).

Werkgever

Inhoud van het werk en prettige collega’s belangrijkste redenen om niet van werkgever te veranderen
De helft van de hoogopgeleiden denkt wel eens na over een andere baan. De inhoud van het werk (54 procent) en prettige collega’s (54 procent) zijn de belangrijkste redenen om niet van werkgever te veranderen. ‘Redenen om wel van werkgever te veranderen zijn vooral weinig doorgroeimogelijkheden (37 procent), de inhoud van het werk (33 procent) en inkomen (26 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van TankPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.