Snelladen, elektrische auto

NLE bouwt aan snellaadstationnetwerk langs snelwegen

Fastned krijgt er een concurrent bij. Ook de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) gaat zich richten op de exploitatie van snellaadstations langs de snelweg. In de loop van juni opent langs de A13 bij Delft het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto’s. De bedoeling is er daarna snel meer volgen.

NLE-oprichter Harald Swinkels wil met uitbreiding van de dienstverlening naar eigen zeggen het elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling brengen. “Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep.” NLE is ook al op zoek naar nieuwe locaties voor snellaadstations. Swinkels: “Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg.”

Op het laadstation in Delft kunnen twee auto’s tegelijk laden. Het dak van het snellaadstation heeft 39 zonnepanelen voor de levering van energie.

MisterGreen Electric Lease

Het eerste station van NLE is ontwikkeld in samenwerking met MisterGreen Electric Lease. Met dat bedrijf werkt de energiemaatschappij al langer samen. Zo kondigden beide bedrijven onlangs aan duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen. Ze willen hun klanten de mogelijkheid bieden om de Tesla’s te leasen.

De Nederlandse Energie Maatschappij is sinds 2005 actief op de Nederlandse markt. Onderdeel van de bedrijfsfilosofie is volgens de eigen omschrijving “traditionele, ingedutte markten en marktpartijen opschudden en uitdagen.” Ook doet het bedrijf zaken graag anders dan andere partijen. NLE levert niet alleen energie, maar biedt ook andere diensten, zoals sinds kort ook internet, telefoon en televisie. Ook verhuurt het bedrijf onder meer zonnepanelen en regelt onderhoud van cv-ketels in samenwerking met partners.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NLE bouwt aan snellaadstationnetwerk langs snelwegen | TankPro.nl
Snelladen, elektrische auto

NLE bouwt aan snellaadstationnetwerk langs snelwegen

Fastned krijgt er een concurrent bij. Ook de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) gaat zich richten op de exploitatie van snellaadstations langs de snelweg. In de loop van juni opent langs de A13 bij Delft het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto’s. De bedoeling is er daarna snel meer volgen.

NLE-oprichter Harald Swinkels wil met uitbreiding van de dienstverlening naar eigen zeggen het elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling brengen. “Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep.” NLE is ook al op zoek naar nieuwe locaties voor snellaadstations. Swinkels: “Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg.”

Op het laadstation in Delft kunnen twee auto’s tegelijk laden. Het dak van het snellaadstation heeft 39 zonnepanelen voor de levering van energie.

MisterGreen Electric Lease

Het eerste station van NLE is ontwikkeld in samenwerking met MisterGreen Electric Lease. Met dat bedrijf werkt de energiemaatschappij al langer samen. Zo kondigden beide bedrijven onlangs aan duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen. Ze willen hun klanten de mogelijkheid bieden om de Tesla’s te leasen.

De Nederlandse Energie Maatschappij is sinds 2005 actief op de Nederlandse markt. Onderdeel van de bedrijfsfilosofie is volgens de eigen omschrijving “traditionele, ingedutte markten en marktpartijen opschudden en uitdagen.” Ook doet het bedrijf zaken graag anders dan andere partijen. NLE levert niet alleen energie, maar biedt ook andere diensten, zoals sinds kort ook internet, telefoon en televisie. Ook verhuurt het bedrijf onder meer zonnepanelen en regelt onderhoud van cv-ketels in samenwerking met partners.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.