Pomphouder verliest rechtszaak om verplaatsing tankstation

De gemeente Heusden hoeft de overeenkomst die ze in 2009 sloot met tankstation Kuijs niet na te komen. In die overeenkomst waren afspraken gemaakt over de verplaatsing van het tankstation in Vlijmen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch deze week bepaald.

De pomphouder eiste voor de rechtbank dat de gemeente zich aan de afspraken hield en zou blijven meewerken aan verplaatsing. De rechtbank wees zijn eisen af. De rechtbank vindt dat Kuijs de onderhandelingen met de gemeente over de verplaatsing van het tankstation zelf heeft afgebroken door niet inhoudelijk in te gaan op een aanbod van de gemeente. Daarmee is de pomphouder tekortgeschoten in de nakoming van overeenkomst.

Langlopend

De gesprekken tussen gemeente en de pomphouder over verplaatsing van het tankstation in de Pastoriestraat in Vlijmen lopen al sinds 1989. Aanvankelijk was er sprake van een nieuwe locatie aan de Wolput, maar in een later stadium achtte de gemeente die locatie om verkeerstechnische en planologische redenen niet meer geschikt.

In de overeenkomst die gemeente en pomphouder in 2009 sloten werd uitgegaan van een alternatieve locatie of op bij bedrijvenpark Het Hoog, onder voorbehoud dat beide partijen die locatie na onderzoek ook inderdaad geschikt zouden vinden.

Plannen

Hoewel er verschillende plannen gemaakt zijn voor de alternatieve locatie, bleef de pomphouder zijn twijfels houden. Zijn voorkeur blijft de eerste locatie. Ook zijn er gesprekken geweest over een vergoeding voor de pomphouder als hij zou stoppen met het tankstation aan de Pastoriestraat en niet zou verplaatsen, maar dat aanbod vond de pomphouder te laag.

Daarna bood de gemeente de pomphouder eind 2010 toch nog een kans met een plan te komen voor de locatie op het bedrijvenpark. Het schetsplan waar de pomphouder toen mee kwam was volgens de gemeente onvoldoende gedetailleerd om goed te kunnen beoordelen. Daarom achtte de gemeente zich niet meer gehouden aan de oorspronkelijke afspraken en besloot de overeenkomst te ontbinden.

Gesloten

Ook daarna liepen de onderhandelingen nog door. Zo deed de gemeente de pomphouder vorig jaar een laatste bod, op voorwaarde dat die af zou zien van verdere rechtszaken. Dat deed de pomphouder niet. Ook daaruit bleek volgens de rechter nog eens dat de pomphouder zelf de onderhandelingen heeft afgebroken.

Het tankstation van Kuijs aan de Pastoriestraat is al gesloten. Eind vorig jaar bepaalde de Raad van State dat het tankstation dicht moest omdat het niet meer aan de milieu-eisen voldeed. De pomphouder wilde niet meer investeren omdat hij ervan uitging dat hij toch zou verhuizen naar een andere plek. De Raad van State ging daar niet mee akkoord en oordeelde dat de pomphouder tijd genoeg had gehad om aanpassingen te doen. Hij wist immers al lange tijd dat de zaak niet op orde was.

Lees ook:

Tankstation Vlijmen moet dicht van Raad van State

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouder verliest rechtszaak om verplaatsing tankstation | TankPro.nl

Pomphouder verliest rechtszaak om verplaatsing tankstation

De gemeente Heusden hoeft de overeenkomst die ze in 2009 sloot met tankstation Kuijs niet na te komen. In die overeenkomst waren afspraken gemaakt over de verplaatsing van het tankstation in Vlijmen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch deze week bepaald.

De pomphouder eiste voor de rechtbank dat de gemeente zich aan de afspraken hield en zou blijven meewerken aan verplaatsing. De rechtbank wees zijn eisen af. De rechtbank vindt dat Kuijs de onderhandelingen met de gemeente over de verplaatsing van het tankstation zelf heeft afgebroken door niet inhoudelijk in te gaan op een aanbod van de gemeente. Daarmee is de pomphouder tekortgeschoten in de nakoming van overeenkomst.

Langlopend

De gesprekken tussen gemeente en de pomphouder over verplaatsing van het tankstation in de Pastoriestraat in Vlijmen lopen al sinds 1989. Aanvankelijk was er sprake van een nieuwe locatie aan de Wolput, maar in een later stadium achtte de gemeente die locatie om verkeerstechnische en planologische redenen niet meer geschikt.

In de overeenkomst die gemeente en pomphouder in 2009 sloten werd uitgegaan van een alternatieve locatie of op bij bedrijvenpark Het Hoog, onder voorbehoud dat beide partijen die locatie na onderzoek ook inderdaad geschikt zouden vinden.

Plannen

Hoewel er verschillende plannen gemaakt zijn voor de alternatieve locatie, bleef de pomphouder zijn twijfels houden. Zijn voorkeur blijft de eerste locatie. Ook zijn er gesprekken geweest over een vergoeding voor de pomphouder als hij zou stoppen met het tankstation aan de Pastoriestraat en niet zou verplaatsen, maar dat aanbod vond de pomphouder te laag.

Daarna bood de gemeente de pomphouder eind 2010 toch nog een kans met een plan te komen voor de locatie op het bedrijvenpark. Het schetsplan waar de pomphouder toen mee kwam was volgens de gemeente onvoldoende gedetailleerd om goed te kunnen beoordelen. Daarom achtte de gemeente zich niet meer gehouden aan de oorspronkelijke afspraken en besloot de overeenkomst te ontbinden.

Gesloten

Ook daarna liepen de onderhandelingen nog door. Zo deed de gemeente de pomphouder vorig jaar een laatste bod, op voorwaarde dat die af zou zien van verdere rechtszaken. Dat deed de pomphouder niet. Ook daaruit bleek volgens de rechter nog eens dat de pomphouder zelf de onderhandelingen heeft afgebroken.

Het tankstation van Kuijs aan de Pastoriestraat is al gesloten. Eind vorig jaar bepaalde de Raad van State dat het tankstation dicht moest omdat het niet meer aan de milieu-eisen voldeed. De pomphouder wilde niet meer investeren omdat hij ervan uitging dat hij toch zou verhuizen naar een andere plek. De Raad van State ging daar niet mee akkoord en oordeelde dat de pomphouder tijd genoeg had gehad om aanpassingen te doen. Hij wist immers al lange tijd dat de zaak niet op orde was.

Lees ook:

Tankstation Vlijmen moet dicht van Raad van State

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.