Fastned haalt 3 miljoen op voor nieuwe snellaadstations

Fastned heeft in de eerste vijf weken van haar notering aan de nieuwe beurs Nxchange ruim drie miljoen euro opgehaald. De exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s gaat het kapitaal gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe locaties langs snelwegen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Om het nieuwe kapitaal binnen te halen zijn 307.473 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven tegen een uitgiftekoers van 10 euro per certificaat. De ruim 3 miljoen die Fastned nu heeft opgehaald is nog maar een deel van het beoogde kapitaal. Op 14 april lanceerde Fastned als eerste bedrijf een aandelenemissie bij de nieuwe beurs, waarna de notering aan NPEX meteen is opgeschort. De bedoeling was om 650.000 nieuwe certificaten van aandelen uit te geven.

De nieuwe Nxchange-beurs sluit volgens Fastned beter aan bij de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf omdat het voor een grotere groep partijen mogelijk wordt om te investeren in Fastned. Fastned exploiteert op dit moment een netwerk van vijftig snellaadstations. Het bedrijf verwacht dat er grote behoefte is aan uitbreiding van dat netwerk, gezien de groei van het aantal elektrische rijders in Nederland en omringende landen. De snel dalende prijs van accu’s zou dat nog eens extra aantrekkelijk maken.

Nieuwe elektrische auto’s

Ook de introductie van de nieuwe elektrische auto’s, van onder meer Tesla, Nissan, Opel, Audi en Volkswagen met een range van 300 km, zal elektrisch rijden een verdere impuls geven, denkt Fastned. Met de ontwikkeling van een Europees netwerk van snellaadstations waar auto’s van alle merken kunnen laden speelt de exploitant daar verder op in.

Fastned mikt niet alleen op zakelijke rijders, maar ook op huishoudens die in de buurt van hun huis niet in staat zijn om hun auto op te laden en daarom aangewezen zijn op publieke laadinfrastructuur.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned haalt 3 miljoen op voor nieuwe snellaadstations | TankPro.nl

Fastned haalt 3 miljoen op voor nieuwe snellaadstations

Fastned heeft in de eerste vijf weken van haar notering aan de nieuwe beurs Nxchange ruim drie miljoen euro opgehaald. De exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s gaat het kapitaal gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe locaties langs snelwegen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Om het nieuwe kapitaal binnen te halen zijn 307.473 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven tegen een uitgiftekoers van 10 euro per certificaat. De ruim 3 miljoen die Fastned nu heeft opgehaald is nog maar een deel van het beoogde kapitaal. Op 14 april lanceerde Fastned als eerste bedrijf een aandelenemissie bij de nieuwe beurs, waarna de notering aan NPEX meteen is opgeschort. De bedoeling was om 650.000 nieuwe certificaten van aandelen uit te geven.

De nieuwe Nxchange-beurs sluit volgens Fastned beter aan bij de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf omdat het voor een grotere groep partijen mogelijk wordt om te investeren in Fastned. Fastned exploiteert op dit moment een netwerk van vijftig snellaadstations. Het bedrijf verwacht dat er grote behoefte is aan uitbreiding van dat netwerk, gezien de groei van het aantal elektrische rijders in Nederland en omringende landen. De snel dalende prijs van accu’s zou dat nog eens extra aantrekkelijk maken.

Nieuwe elektrische auto’s

Ook de introductie van de nieuwe elektrische auto’s, van onder meer Tesla, Nissan, Opel, Audi en Volkswagen met een range van 300 km, zal elektrisch rijden een verdere impuls geven, denkt Fastned. Met de ontwikkeling van een Europees netwerk van snellaadstations waar auto’s van alle merken kunnen laden speelt de exploitant daar verder op in.

Fastned mikt niet alleen op zakelijke rijders, maar ook op huishoudens die in de buurt van hun huis niet in staat zijn om hun auto op te laden en daarom aangewezen zijn op publieke laadinfrastructuur.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.