Tankstations Tango en IDS over op groene stroom

Kuwait Petroleum gaat het aantal tankstations dat op groene stroom draait verder uitbreiden. De tankstations van International Diesel Services (IDS) en het hoofdkantoor gaan binnenkort gebruikmaken van groene stroom. Om dat voor elkaar te krijgen heeft moederbedrijf Kuwait Petroleum een overeenkomst gesloten met energiebedrijf Essent. Begin dit jaar gingen 190 tankstations van Tango al over op groene stroom.

De overstap op groene stroom past in het Energy Efficiency Program van Kuwait Petroleum. Zowel bij Tango als IDS, dat zich met zijn tank- en servicenetwerk richt op de transportsector, zijn al verschillende maatregelen genomen om efficiënter om te gaan met energie en elektriciteit. Zo heeft een deel van de tankstations zonnepanelen en led-verlichting. Sommige tankstations zijn daarbij uitgerust met groene daken. De overschakeling op groene stroom is een volgende stap in deze ontwikkeling.

Q8

In dezelfde lijn ligt de samenwerking die Q8 is aangegaan met Energiemissie, een dienstverlener op het gebied van energiemonitoring en energiemanagement. Q8 maakt gebruik met een monitoringsysteem van Energiemissie. Daarmee kunnen Tango en IDS makkelijker overzicht houden op hun energieverbruik en –kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Tankstations Tango en IDS over op groene stroom”

Grad Van Heck|18.05.16|23:39

Lekker praten, groen doen. . . .
maar wanneer heeft men ook echt een groen dak op de stations?

Echt groen, DOEN!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.