Nederlands Pitpoint koopt dertien cng-stations in Duitsland

Pitpoint clean fuels heeft dertien cng-tankstations gekocht van het Duitse bedrijf Gazu. De locaties worden nu nog uitgebaat onder het Gazu-merk en worden – waar mogelijk – omgekleurd naar de merkuitstraling van Pitpoint. De overdracht vindt de komende weken plaats. Door het aanbieden van cng (aardgas onder druk) op de dertien locaties, wil het in Nieuwegein gevestigde bedrijf ook in Duitsland een bijdrage leveren aan de transitie naar schonere brandstoffen.

De vestigingen liggen in de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen, die beide grenzen aan Nederland, en zijn gevestigd bij reguliere tankstations. Op termijn wil het bedrijf meer aankopen doen bij de oosterburen, waarbij alternatieve brandstoffen centraal staan. Ook uitbreiding in andere landen in Noordwest-Europa wordt niet uitgesloten.

“Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen maakt dat wij vanuit Pitpoint perfect gepositioneerd zijn om onze ambitie waar te maken, namelijk om een belangrijke speler in ‘clean fuels’ te worden in de regio Noord-West Europa”, licht directeur Erik Kemink toe.

Subsidie

Onlangs werd bekend dat de Duitse overheid plannen heeft om rijden op cng fiscaal te stimuleren, net als rijden op stroom. Zo besloot de Duitsers op volledig elektrische auto’s vijfduizend euro subsidie te verstrekken en op plug-in hybrides drieduizend euro.

Pitpoint is de nieuwe naam van het bedrijf achter de voormalige CNG Net-stations. Het wil een belangrijke bijdrage leveren aan het door henzelf opgestelde en zeer ambitieuze doel om in 2030 honderd procent schoon vervoer te hebben gerealiseerd in Nederland. Het bedrijf bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations en stations voor openbaar vervoer, zoals bussen en veerdiensten. Het is niet alleen actief in de markt voor cng, maar ook in elektriciteit, waterstof en lng (vloeibaar aardgas).

Lees ook: Voor elke alternatieve brandstof ontstaat een eigen markt

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.