TinQ biedt 80.001 euro voor nieuw tankstation Sassenheim

TinQ mag de komende vijftien jaar een tankstation uitbaten in Sassenheim. De onbemande formule was de hoogste bieder tijdens een veiling van de huurrechten. Het bedrijf moet jaarlijks 80.001 euro betalen aan de lokale overheid voor deze concessie. Enige andere bieding kwam van Shell, dat zo’n dertigduizend euro minder bood.

De nieuwe vestiging komt te liggen vlakbij een oprit aan de A44 en vlakbij een restaurant van McDonalds. De huurrechten die de tankstationformule heeft verkregen, hebben alleen betrekking op de grond. Het station zelf moet dus nog gebouwd worden.

Shell

De verwachting is dat de vestiging in Sassenheim in het vierde kwartaal van dit jaar gerealiseerd is. In die regio heeft TinQ al enkele locaties, onder andere in Hillegom en Noordwijkerhout. De enige andere partij die geboden heeft, is Shell. De marktleider zou er jaarlijks 51.010 euro voor over hebben gehad om de grond vijftien jaar te mogen huren.

Veilingen zijn inmiddels een bekend fenomeen in de Nederlandse tankstationbranche. Zo zijn er in Rotterdam jaarlijks veilingen van concessies en komen er sinds 2002 huurrechten van snelwegstations onder de hamer. De regelgeving voor deze laatste categorie wordt waarschijnlijk dit jaar aangepast. Concessiehouders worden daarbij verplicht om informatie te verstrekken omtrent literverkopen per brandstofsoort, de kaartliters per brandstofsoort en de shopomzet. Achterhouden van deze informatie kan leiden tot boetes.

Lees ook: Regels voor veiling van snelwegstations worden aangepast

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TinQ biedt 80.001 euro voor nieuw tankstation Sassenheim | TankPro.nl

TinQ biedt 80.001 euro voor nieuw tankstation Sassenheim

TinQ mag de komende vijftien jaar een tankstation uitbaten in Sassenheim. De onbemande formule was de hoogste bieder tijdens een veiling van de huurrechten. Het bedrijf moet jaarlijks 80.001 euro betalen aan de lokale overheid voor deze concessie. Enige andere bieding kwam van Shell, dat zo’n dertigduizend euro minder bood.

De nieuwe vestiging komt te liggen vlakbij een oprit aan de A44 en vlakbij een restaurant van McDonalds. De huurrechten die de tankstationformule heeft verkregen, hebben alleen betrekking op de grond. Het station zelf moet dus nog gebouwd worden.

Shell

De verwachting is dat de vestiging in Sassenheim in het vierde kwartaal van dit jaar gerealiseerd is. In die regio heeft TinQ al enkele locaties, onder andere in Hillegom en Noordwijkerhout. De enige andere partij die geboden heeft, is Shell. De marktleider zou er jaarlijks 51.010 euro voor over hebben gehad om de grond vijftien jaar te mogen huren.

Veilingen zijn inmiddels een bekend fenomeen in de Nederlandse tankstationbranche. Zo zijn er in Rotterdam jaarlijks veilingen van concessies en komen er sinds 2002 huurrechten van snelwegstations onder de hamer. De regelgeving voor deze laatste categorie wordt waarschijnlijk dit jaar aangepast. Concessiehouders worden daarbij verplicht om informatie te verstrekken omtrent literverkopen per brandstofsoort, de kaartliters per brandstofsoort en de shopomzet. Achterhouden van deze informatie kan leiden tot boetes.

Lees ook: Regels voor veiling van snelwegstations worden aangepast

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.